Presentació de la novel·la «La filla de la tempesta» de Santi Baró al mNACTEC

La presentació es fa aquesta tarda a les 18.30h i s’emmarca en la tercera edició del cicle literari “Lletres i societat industrial"

Publicat el 19 de març de 2019 a les 10:30
Actualitzat el 19 de març de 2019 a les 15:52
El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) presenta aquest dimarts, 19 de març, a les 18.30 hores, la novel·la La filla de la tempesta, de Santi Baró. La presentació s’emmarca en la tercera edició del cicle literari “Lletres i societat industrial”, que gira al voltant de la ciència, la tècnica i la societat industrial.

L’acte comptarà amb la participació de Santi Baró, autor; Pilar Bertran, editora d’Edicions 62, i Domènec Ferran, historiador i director del Museu de Terrassa. L’activitat és gratuïta i s’ha de fer reserva prèvia al web del mNACTEC. 

La presentació forma part del cicle “Lletres i societat industrial” que té l’objectiu de donar a conèixer aquelles obres literàries recents que retraten o s’ambienten en un context de canvi social, resultat dels processos d’industrialització a Catalunya, i aprofundir també en la vessant més tècnica d’aquests canvis històrics i socials. Els àmbits industrials que s’aborden en aquest tercer cicle són l’aeronàutica, la indústria tèxtil i l’enginyeria.

Sinopsi

A principis dels seixanta Catalunya rep una forta onada d’immigrants procedents d’Andalusia. Jornalers que fugen de la seva terra a causa de la precarietat d’uns treballs en condicions infrahumanes i que arriben a milers a Barcelona amb el tren Catalán. Terrassa viu, en canvi, un boom industrial; el fum dels vapors de la indústria tèxtil és el testimoni d’una riquesa que va en augment.

Aquesta és la història d’una noia cordovesa de només setze anys que arriba a Terrassa amb tota la família i la maleta carregada d’esperança i d’il·lusions. La descoberta d’un nou món i de noves amistats omplen el seu dia a dia. Una història de supervivència als anys seixanta enmig de fàbriques, cases benestants, barriades marginals i amb el marc de fons d’un fet tràgic del passat recent, la cèlebre riuada que el 1962 va arrasar el Vallès Occidental i que malauradament va canviar per sempre les il·lusions de la gent.