Cecot Terrassa destaca la baixada de l'atur en el sector industrial el gener

La finalització de la campanya de Nadal torna a marcar l’increment n el primer mes de l’any

Publicat el 04 de febrer de 2016 a les 08:59
Actualitzat el 04 de febrer de 2016 a les 09:02
"L’increment de l’atur en un mes de gener no és una sorpresa per ningú donada la incidència de l’estacionalitat que comporta la finalització de la campanya de Nadal, fonamentalment en sector serveis, tal i com demostren les dades per sectors", afirma la Cecot. I el fet que l’increment d’aquest mes de gener sigui el més baix des del 2007, just abans de la crisi, porta a l’entitat a moderar la valoració negativa que suposa sempre l’increment de la dada de l’atur o la baixada de cotitzants a la seguretat social. 

Des de la patronal recuperem el resultat de l’enquesta realitzada entre les empreses associades on el 61,97% de les empreses que van respondre que tenen previst “mantenir la plantilla” per al 2016 i un 32,39% afirmava tenir previst un “increment de la plantilla” per aquest exercici. Cal tenir en compte que els factors econòmics i el context polític que estem vivint afecten i afectaran directament aquestes perspectives. Per tant, serà important que els Governs dialoguin i cerquin l’estabilitat i la seguretat jurídica necessària perquè les empreses puguin desenvolupar l’activitat productiva de manera competitiva i que aquesta tingui un retorn social a l’entorn. 

Des de la Cecot “destaquem com a positiu la reducció de l’atur en sectors que a la nostra patronal considerem importants com la indústria”, afirma David Garrofé, secretari general de la Cecot. “Necessitem polítiques de reindustrialització que ajudin a consolidar aquest tipus d’activitat productiva perquè genera riquesa i estabilitat en els territoris i genera el creixement d’indústries auxiliars i de servei al seu voltant que, alhora, comporten llocs de treball de qualificació i amb menys temporalitat”. 

La patronal catalana va distribuir abans d’eleccions el document de propostes i millores per la competitivitat de les empreses tant als partits polítics amb representació parlamentaria a Catalunya com als partits amb representació parlamentària a Madrid entre els que s’inclouen mesures concretes destinades a reduir la taxa d’atur, com ara el canvi de model dels serveis d’ocupació, la reducció de les cotitzacions a la SS, relacionar polítiques actives amb polítiques passives d’ocupació, entre moltes altres que es poden consultar a: