
La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa posa en marxa una innovadora iniciativa de 'networking', formació i transferència de coneixement empresarial. Es tracta d'una plataforma orientada a afavorir l'intercanvi d'experiències i coneixements entre un grup de directius que els permetrà conèixer diferents pràctiques, tècniques, mètodes i formes d'abordar el 'management' empresarial i guanyar coneixement i seguretat per millorar la seva gestió diària.
A través d'aquesta plataforma, un grup de 15 empresaris de sectors diferents i no competidors participaran en aquest projecte durant un període de 10 mesos. A raó d'una trobada mensual, els directius participants desenvoluparan un programa de treball que prèviament ells mateixos hauran definit de forma conjunta, d'acord amb els seus interessos i idiosincràsies.
El disseny del programa es farà de manera conjunta durant una sessió de 'teambuilding' en què els participants es trobaran en un hotel entre un vespre de divendres i un matí de dissabte el mes de juny. El grup de directius estarà dinamitzat per un mentor, un directiu de reconegut prestigi i sòlida experiència d'una empresa de referència a la demarcació, que conduirà i dinamitzarà el grup i donarà suport individual als directius participants. El directiu mentor ha estat format ad-hoc per desenvolupar la seva funció en aquest projecte. La plataforma té caràcter multisectorial i està formada per empreses no competidores i que no mantinguin vincles comercials recíprocs.
Pel que fa al perfil dels directius participants, aquests han de ser propietaris o gerents d'empreses d'entre 2 a 100 treballadors, amb més de tres anys d'activitat i en procés de creixement, disposats a compartir la seva expertesa i entendre l'idioma anglès, donat l'abast europeu del projecte. En aquests moments, la Cambra ha obert la convocatòria per a que les empreses i directius interessats puguin incorporar-se a la plataforma, que es posarà en marxa el juny de 2013.
Xarxa internacional de contactes
La iniciativa permet millorar les capacitats de gestió dels empresaris i directius mitjançant la creació d'una xarxa empresarial per compartir experiències i les millors pràctiques i que, sota la guia d'un mentor, els permet resoldre els seus problemes diaris. En aquest sentit, els directius tracten conjuntament els colls d'ampolla que es troben en la seva gestió diària i troben ajuda per resoldre les qüestions pràctiques dels seus negocis, o bé consultant amb altres empresaris que han passat per les mateixes situacions, o bé amb l'ajuda d'experts als que es convida a assistir a les reunions per tal de resoldre aquests dubtes o, fins i tot, a través de la xarxa de contactes que es va teixint tant a nivell local, com estatal o internacional.
Aquesta fórmula basada en el 'networking', el 'benchmarking' europeu en xarxa i la transferència i intercanvi de coneixement i pràctiques directives es desenvolupa amb èxit en diferents regions europees com per exemple Flandes, on actualment hi ha un total de 70 grups de directius en funcionament sota el paraigües del programa europeu Plató Learning Network.