
El passat diumenge va tenir lloc la festa de Sant Miquel de Maig. La jornada va començar a les 10 del matí amb la missa a l'interior de l'ermita de Sant Miquel de Toudell. Una mica abans l'Associació d'amics de Sant Miquel de Toudell va anar decorant l'església amb totes les flors que havia anat portant la gent. Des de l'entitat es van mostrar sorpresos de la gran resposta de la gent que va fer que l'altar quedés completament decorat amb rams i flors de totes menes i colors. A més durant la missa uns nens van portar els rams que havien fet amb les flors del jardí per donar-los com a ofrena.
Aquest any també es van estrenar les estovalles per l'altar fetes per una veïna de les casetes de Can Mir (unes cases centenàries que hi ha en el mateix polígon de Can Mir i que formen com un petit barri prop de l'ermita) i membre de l'associació, brodades per ella mateixa. La missa la va oficiar el mossèn de Viladecavalls. Aquesta missa juntament amb la que es fa el setembre per Sant Miquel són les dues misses que se celebren a l'Ermita a l'any tradicionalment des del 1849 quan l'Ermita va deixar de ser una parròquia indepentdent per ajuntar-se a la de viladecavalls.

La celebració es va fer a l'interior de l'església i es va omplir de gom a gom i van acabar l'ofici amb el cant dels goigs de Sant Miquel de Toudell, amb la presència de l'autor que els va escriure, Joaquim Salvador, i el músic que en va compondre la música, Pep Farré.
Acabada la missa els membres de l'associació van preparar a l'exterior de l'ermita un esmorzar popular amb croissants, ensaimades i café i begudes per a tothom.
A les 11,30h els joves músics de l'Escola Municipal de Música Pau Casals de Viladecavalls van començar el concert de guitarres i un ensemble de pianos a l'esplanada dels lledoners que hi ha al costat de l'Ermita. La festa va acabar al migdia amb una visita guiada especial pels nens i nenes a l'Ermita. L'objectiu era acostar i fer conèixer els més petits l'edifici romànic de Sant Miquel i que sabessin la importància de la seva història i el valor artístic d'aquests murs mil·lenaris. El guia va parlar de com és feia l'arc de la porta, a on hi havia hagut les campanes, com era l'interior de l'ermita i veure com està decorat l'àbsis de l'ermita per l'exterior amb els seus arcs llombards.