Segons el Meteocat, la persistència de la massa d’aire fred a les capes mitjanes i altes de la troposfera que ja va causar un important episodi de pluja entre setmana, va originar una nova pertorbació en superfície generant un flux de sud i sud-est. Cap a la tarda i fins a la matinada de diumenge les tempestes es van anar estenent amb força però de manera irregular per la Catalunya central, la zona nord-oriental i alguns punts de les terres de l’Ebre. El punt on va ploure més va ser Espolla, a l'Alt Empordà, amb 140 mm al llarg del cap de setmana.
A partir de diumenge al matí la inestabilitat es va concentrar a la meitat sud del país, reduint el seu radi d’acció al camp de Tarragona i a les comarques de l’Alt i Baix Penedès, Garraf i Baix Llobregat cap a la tarda i fins al vespre. La quantitat més abundosa es va registrar a Cunit (Baix Penedès) amb 88,1 mm, recollits per l’observador de la XOM.
Durant aquest episodi es van produir, en diverses ocasions, alertes de Situació Meteorològica de Perill (SMP), que s’activen quan se superen els 20 mm en 30 minuts. Així, es van enregistrar 30,5 mm en 30 minuts a Vacarisses i 25,9 mm en 30 minuts a Rellinars, ambdues situades al Vallès Occidental.
A més, entre divendres i dissabte es van produir nevades puntuals al voltant dels 900 metres en zones del Pirineu Occidental, deixant gruixos poc significatius. Durant el dissabte es van acumular 10 cm a Sant Joan de l’Erm (Alt Urgell) i 15 cm a Setcases (Ripollès) segons els observadors de la XOM.
Quant a l’aparat elèctric, entre dissabte 26 i dilluns 28 al matí la Xarxa de Detecció de Descàrregues Elèctriques (XDDE) va enregistrar un total de 10.208 llamps núvol-terra, dels quals només 1.521 van caure sobre el Principat.
