ERC valora com un pas enrere el cartipàs municipal

Segons el portaveu del partit, Isaac Albert, la situació política ha canviat i opina que “no ens podem seguir movent ni organitzar-nos en paradigmes antics, que ja no corresponen a la realitat”

Publicat el 28 de juny de 2011 a les 15:38
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Terrassa ha valorat com un pas enrere el cartipàs municipal presentat pel mandat 2011-2015, resultat de la negociació entre el PSC i ICV-EUiA. Segons Isaac Albert, portaveu d'Esquerra de Terrassa, "els moments actuals son complicats, però políticament molt interessants, i no ens podem seguir movent ni organitzar-nos en paradigmes antics, que ja no corresponen a la realitat". Per a Albert el canvi de paradigma és evident, i és un "canvi múltiple: econòmic, social i polític”.

“El món econòmic viu immers en una profunda crisi financera amb canvis sense precedents en els àmbits industrial i bancari, on és ben clar que les coses ja no tornaran a ser com eren. El plantejament social ha viscut, també, una transformació profunda després d'haver situat al centre del debat les polítiques socials, i la política es veu sacsejada per noves demandes i fórmules de democràcia directa a través de consultes, multiplicitat de partits polítics, moviments socials, tecnologies de la informació i la comunicació que ofereixen l'oportunitat de dialogar en peu d'igualtat i de tu a tu, en primera persona." Per tot això, des d'ERC consideren que la forma d'organitzar-se i de repartir-se el poder no pot ser igual que fa uns anys. "No serveix per res reduir àrees si el numero de serveis segueix sent el mateix", ha recordat Albert. "En el segle XXI no te sentit mantenir serveis estancs que compartimenten les polítiques i la societat".

Per a ERC el nou cartipàs és un pas enrere, una oportunitat perduda, perquè per a ells ara era necessari ser valents, organitzar-se diferent i millor. “I no parlem d'una simple qüestió d'eficiència i eficàcia, que també, parlem de fer un pas important perquè els electes recuperin la seva funció d'interlocutors de la ciutadania, d'antenes de detecció de noves problemàtiques i necessitats, de constructors de futurs possibles, d'agents de canvi social, i no seguir defensat polítiques estanques i segmentaries nascudes del propi servei, diuen des del partit. Segons Albert "potenciar la funció política i relacional dels regidors, en detriment de l'excessiu tancament al despatx i del freqüent atrinxerament de l'electe en un mer rol de tècnic, d'especialista en temes concrets, és indispensable. Menys serveis, més transversalitat; més política, menys despatx."