
En els precs i preguntes del ple municipal del mes de març, el grup municipal d'ICV-EUiA va iniciar el torn fent un prec a l'equip de govern. El regidor Manel Pérez va demanar que es concedís la Medalla de la Ciutat de Terrassa a Apolo Jiménez (Baza, 1937). En la seva defensa, Pérez va manifestar que Jiménez ha estat "una persona que ha contribuït en el moviment associatiu de la ciutat, en defensa de les llibertats, com també ha estat implicada en el moviment veïnal i com a organitzador de col·lectius". L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va acceptar la petició i va anunciar que s'iniciarien els tràmits per concedir-li el màxim honor de la ciutat.
Doncs bé, sis mesos després, la sala plenària de l'Ajuntament de Terrassa ha estat testimoni de l'acte de condecoració. Un espai que s'ha quedat petit com també la sala annexa i els passadissos, plens de gom a gom. L'alcalde Jordi Ballart ha estat l'encarregat d'obrir i cloure l'acte, i ha aprofitat per reconèixer la figura de Jiménez afirmant que "l'homenatge que li retem expressa l'agraïment ciutadà per una trajectòria neta i clara al servei de la gent". El tinent d'alcalde de Serveis a les Persones, Cohesió i Benestar Social, Manel Pérez, també ha ofert unes paraules cap a un home descrit com a "optimista" i "lluitador" i que escoltava atent des de la cadira situada a primera fila, acompanyat per la seva dona.
L'advocat i exregidor de l'Ajuntament de Terrassa, Roc Fuentes, s'ha encarregat de fer la glossa d'aquest homenatge. Fuentes ha exposat que "Apolo ha esmerçat la seva vida lluitant per la llibertat, la justícia i la igualtat, i ho ha fet amb la clara voluntat de dur a la pràctica aquelles idees que predicava, amb una coherència exemplar". L'advocat ha recordat a l'audiència que Jiménez "ha estat un immigrant andalús que ha defensat els drets nacionals de Catalunya, perquè per ell aquests van lligats als drets socials" i ha afegit "persones com l'Apolo són imprescindibles per millorar el nostre món, un món més just i sense exclusions". Adjectius com respectuós, senzill, planer, alegre han omplert els discursos de tots els ponents. Roc Fuentes ha sentenciat "mai ha pretès ser un líder o un dirigent, però ho és".

"Un home sol no és res"
Un cop feta la lectura de l'acord plenari del 27 de juny de 2013 que determinava la concessió de la Medalla d’Honor de la Ciutat de Terrassa, l'alcalde ha lliurat la medalla a Apolo Giménez i Garcia. L'homenatjat ha iniciat el seu discurs agraïnt el reconeixement a "la meva estimada Terrassa" i ha volgut deixar clar que "un home o una dona tot sols no són res, són els col·lectius qui poden destruir murs i canviar realitats". Jiménez, en un discurs emotiu cap a totes aquelles persones "que he conegut" i en especial cap a la seva dona Carme, no s'ha oblidat d'afirmar que "he après a no abaixar el cap ni a resignar-me, i va ser Terrassa la ciutat que em va acollir i on vaig trobar una escola de lluita", una ciutat que ell ha recordat "fosca i gris però que ens va donar feina als qui arribàvem i que ara és una ciutat molt més igualitària". Jiménez també ha fet un discurs reivindicatiu davant la situació de crisi i del sistema actual i ha sentenciat "espero que mirar enrere ens serveixi per recuperar aquells drets que avui ens estan sent arrabassats".
L'Ajuntament de Terrassa ha editat un opuscle de la col·lecció 'Homenatges' amb
motiu del lliurament de la distinció. La publicació repassa la trajectòria d'Apolo
Giménez i incorpora un escrit de l'alcalde i diversos articles de persones que han
coincidit en la seva tasca veïnal, social i associativa.