Isaac Albert s'acomiada: «És la fi d'una etapa, però el projecte d'ERC no s'acaba»

El polític ha fet la seva última roda de premsa com a primer tinent d'alcalde, acompanyat dels antics regidors d'ERC al llarg de la història a Terrassa i els representants del partit

Isaac Albert en la roda de premsa per acomiadar la seva trajectòria política, envoltat dels antics regidors d'ERC a Terrassa
Isaac Albert en la roda de premsa per acomiadar la seva trajectòria política, envoltat dels antics regidors d'ERC a Terrassa | Marina Torras
25 de gener del 2023
Actualitzat a la 13:28h
L'actual primer tinent d'alcalde i regidor d'ERC, Isaac Albert, deixarà de ser-ho imminentment per dedicar-se a ser conseller i president de CIMALSA, com va anunciar la setmana passada. El ple ordinari d'aquest divendres serà el seu darrer. Aquest dimecres, Albert s'ha acomiadat en roda de premsa amb un acte que ha recollit els seus companys de partit, representants i alguns dels primers regidors d'ERC que va tenir Terrassa. 

«És la fi d'una etapa, però el projecte d'ERC no s'acaba», ha remarcat el polític. Repassant la seva trajectòria política, Albert ha recordat els 16 anys que ha estat liderant el projecte d'Esquerra Republicana a Terrassa, amb 12 anys a l'Ajuntament. En total, el partit ha estat 12 anys al govern i 12 a l'oposició, i segons Albert, "No ens hem deixat de sentir partíceps de la construcció d'aquesta ciutat, hem estat un actor important", ja que fins i tot en minoria van ser capaços de portar projectes a ulls de l'equip de govern. En especial, l'egarenc ha recordat Carles Feiner, company d'equip que va morir i amb el qual van compartir molts moments. 

Respecte l'últim mandat (2019-2023), Isaac ha destacat que, tot i passar per mals temps pel que fa al relat polític (pandèmia, recessió i guerra d'Ucraïna), se sent orgullós d'haver pogut dur a terme els projectes que ERC desitjava per a la ciutat, "la ciutat del canvi". De cara a les eleccions del 2023, Albert ha remarcat que la ciutadania "haurà de triar si vol tornar al passat, escollir un present que també suposarà mirar al passat, o escollir un present que mirarà cap al futur". També ha mencionat que són un partit sempre predisposat als pactes, i a ser fidels a aquests. 

El terrassenc recorda com a millors moments de la seva etapa l'aprovació del Pla Local per a la Inclusió Social, la innovadora Llei de la Dependència i afirma que el sistema de Serveis Socials del qual disposem a la ciutat no hauria estat possible sense la base d'ERC. També l'organització del Mundial Femení de Hockey a Terrassa. Respecte espinetes clavades, la més gran per a Albert seria no haver pogut arribar a ser alcalde de Terrassa. 

Nou -o nova- primer tinent d'alcalde
Li pertoca a l'equip de govern anunciar qui substituirà Albert com a figura de tinent d'alcalde, decisió que s'espera imminentment. De moment, Montserrat Font (ERC) s'incorporarà al nou projecte d'Esquerra per a les pròximes eleccions municipals, a l'equip de l'alcaldable Ona Martínez, amb intenció d'ajudar-los a mig i llarg termini. 

Martínez ha ofert unes sentides paraules a Isaac Albert, referint-se a ell com a "gran company i polític, referent i persona. Li agraeixo tot l'aprenentatge" i ha afirmat que ERC és un partit en moviment, que mira d'on ve, on està i cap a on va. En una pregunta referent als pressupostos de la Generalitat, encallats entre la possible negociació del Quart Cinturó entre el PSC i ERC, l'alcaldable ha preguntat, retòrica: "Perquè el PSC hauria de condicionar uns pressupostos d'ERC a una infraestructura que no és necessària, i a més poden construir ells quan vulguin perquè ja governen?".