La CUP vol fer una consulta refrendant per recuperar els terrenys del camp de golf de Torrebonica

La instal·lació té una despesa setmanal de 615.000 litres d'aigua en èpoques sense restriccions per la sequera

La CUP denuncia que un camp de golf és «inviable»
La CUP denuncia que un camp de golf és «inviable» | Cedida/CUP Terrassa
Redacció
10 de maig del 2023
Actualitzat a les 9:56h

La CUP de Terrassa vol que se celebri, a finals d'aquest any 2023, una consulta refrendant sobre la recuperació dels terrenys del camp de golf de Torrebonica, una instal·lació que consideren que en el context actual de sequera extrema i canvi climàtic "no és viable en zones mediterrànies".

El cap de llista de la CUP, Jaume Bofill, acompanyat del diputat al Parlament de Catalunya Dani Cornellà, ha denunciat que les instal·lacions del camp de golf de Terrassa tenen una despesa setmanal de 615.000 litres d'aigua, en èpoques sense restriccions de sequera, segons els estudis fets per Ecologistas en Acción. És per això que la formació diu que "cal obrir un debat sobre la necessitat de mantenir aquesta despesa hídrica per un club elitista de 2.000 socis", i demanen la celebració de la consulta per "valorar quina necessitat té la ciutat de mantenir l'actual camp de golf de Torrebonica, construït ara fa 19 anys amb una forta oposició social i que sempre ha fet totes les seves activitats a l'esquena de la ciutat".

Els terrenys que ocupa el camp de golf estan qualificats, amb la modificació del POUM de l'any 2018, de terrenys agrícoles. Recuperar aquests terrenys en zona forestal i agrícola seria, per a la CUP, "una gran millora per a la pagesia local i l'Anella Verda de la nostra ciutat".

Pel que fa a l'ús de les aigües, l'alcaldable recorda que l'any 2004, i "gràcies a la lluita contra aquest macroprojecte", la Generalitat va haver de canviar la normativa i obligar a fer que les concessions del reg es fessin amb reutilització d'aigües residuals, però avisa que que avui dia es podrien destinar a usos industrials, neteja de carrers o serveis públics com els Bombers.