PSUC-viu de Terrassa dóna la seva recepta per sortir de la crisi

El partit se suma a la mobilització general convocada per CCOO i UGT el proper 12 de desembre, a Madrid

Publicat el 09 de desembre de 2009 a les 21:59
La irrefrenable pujada de l’atur a la ciutat i a Catalunya, està agreujant la situació econòmica de milions de famílies d'arreu de l’Estat. Davant aquesta situació, partits com el PSUC-viu han iniciat un procés de reflexió per tal d’aconseguir trobar les claus que ajudaran als governs locals i a les pròpies famílies a sortir d’aquesta situació crítica.

Des del PSUC-viu proposen una sortida de la crisi per la vessant esquerra, amb mesures com l’increment dels salaris laborals, la reducció de jornada a 35 hores, una reforma fiscal progressiva i un canvi de model productiu que aposti per la investigació i els talents autòctons.

Tanmateix, l’agrupació comunista ha decidit sumar-se a la mobilització organitzada pels sindicats CCOO i UGT el proper 12 de desembre, a Madrid; i criden a la ciutadania terrassenca a que s’hi sumi i denunciï la davallada del sistema econòmic.

Aquestes són les accions que proposa PSUC-viu de Terrassa per superar la crisi:

1. Desbloquejar la negociació col·lectiva. Reducció de la jornada laboral (35 hores). Reivindicació d'una pujada salarial. Avançar cap a la reducció de la jornada anual dels convenis (especialment en els sectorials), amb l'horitzó posat en les 35 hores per llei sense reducció salarial.

2. Reforçar la protecció social i enfortir els serveis públics d'ocupació. Augmentar l'actual ajuda a aturats i aturades fins al Salari Mínim Interprofessional, reconeixent el seu caràcter subjectiu i sense límit temporal. Enfortir els Serveis d'Ocupació, potenciant el seu caràcter públic. Prohibició de les E.T.T. i de les empreses de serveis que actuïn com a tals de facto.

3. Pla per a la creació de 900.000 llocs de treball el 2010 i 2011. Una política de plena ocupació centrada que permeti cobrir el fort dèficit social, productiu i tecnològic que sofrim, per mitjà de l'augment de la despesa pública i de la inversió que permeti cobrir la demanda d'escoles infantils, de centres de salut, el desenvolupament ple de les polítiques de dependència, la rehabilitació d'habitatge, i el desenvolupament de nous sectors productius com les energies renovables, la construcció bioclimàtica, el sector aeronàutic, les TIC, la investigació i el desenvolupament.

4. Reforma fiscal progressiva. Expansió de la despesa i de la inversió per mitjà d'una reforma fiscal justa basada en la progressivitat a través de les següents mesures: baixada d'impostos a les rendes baixes, manteniment de la rendes mitjanes i augment dels tipus de les rendes altes. Equiparació de les rendes de treball i de les rendes de capital de les famílies i equiparació de les rendes de capital empresarial amb l'Impost de Societats. Desaparició dels beneficis fiscals de les SICAV. Restitució de l'Impost de Patrimoni.

5. Banca pública per a una política de crèdit que defensi les famílies assalariades i la petita i mitjana empresa.

6. Construir un Estat social avançat per mitjà de la defensa d'uns serveis públics de qualitat i el desenvolupament efectiu de la Llei de Dependència. Derogació de la Llei de Sanitat 15/97 i vincular el traspàs de les competències i del nou model de finançament autonòmic a la no privatització dels serveis públics.

7. Enfortiment del sistema públic de pensions. No a l'augment de l'edat de jubilació i integració dels Règims Especials en el General de la Seguretat Social.

8. Garantir el dret a l'habitatge per mitjà de la iniciativa pública. Defensa del dret a l'habitatge pels treballadors aturats, famílies que no poden fer front al deute hipotecari i que garanteixi el dret dels joves a l'habitatge, per mitjà de la creació d'un gran parc d'habitatge públic de lloguer.

9. Defensa de la universitat pública i del sector científic. Davant els retalls pressupostaris i els continguts privatizadors de l'Estratègia de Bolonya i de la Llei de Ciència, augmentar el finançament universitari i de l'I+D+i, així com l'acompliment de les reivindicacions dels científics i investigadors, en especial dels becaris precaris.

10. Canvi de model productiu. Avançar cap a un nou patró distributiu per mitjà d'un sector industrial sòlid i una política en I+D+i. que acompleixi amb el nivell d'inversió tecnològica que marca l'Estratègia de Lisboa. Desenvolupar una política pública d'infraestructures i transports sostenibles i articuladores del territori. Impuls decidit cap a una política energètica basada en la sostenibilitat i l'estalvi.