
Acte de presentació del nou projecte ARC de Cultura Pràctica Foto: Lluïsa Tarrida
La sala d'actes de la Cecot va acollir la presentació del projecte ARC impulsat per l'escola Cultura Pràctica de Terrassa. Es tracta d'un "projecte educatiu innovador" ja que segons va manifestar el filòsof i sociòleg Jordi Grané "és pioner no sols a Catalunya sinó que no hi ha experiències iguals a nivell internacional".
Motivats perquè "l'escola properament farà 75 anys" i per "preservar tot allò que s'ha fet molt bé", el Patronat de la Fundació Cultura Pràctica, encapçalat pels germans David i Ferran Rodríguez, considera que per seguir sent un model "d'excel·lència" cal implementar vuit criteris bàsics al model educatiu entre els quals hi ha "lluitar per una escola oberta i propera", "creure en l'educació com una experiència en llibertat" o "construir l'escola a partir de les potencialitats, de les habilitats i individualitats de tots els membres de la comunitat educativa".
El projecte ARC consta de tres peces essencials que li donen nom: Apreciar, Resilència i Conviure. De moment, el calendari fixat es distribueix en cinc fases que s'iniciaran aquest mateix curs 2012-13 i que està previst que finalitzi l'any 2015. Primer caldrà fer un mapeig de la situació quant els tres elements definits com a vitals, després s'iniciaran accions formatives en els tres conceptes, posteriorment s'elaborarà un pla d'acció i finalment, s'implementaran les accions.
Es tracta doncs, d'un projecte que mira el futur i ho fa amb una aposta per una educació que vol potenciar aspectes com la millora del coneixement (no sols acadèmic), ajudar a desenvolupar les habilitats als nens alhora que se'ls dóna afecte i recolzament, o promoure el benestar i ajudar a ampliar les possibilitats intel·lectuals dels infants.