El PP pregunta sobre l'auditoria ciutadana encarregada per l'Ajuntament

Turmo demana si s’exigiran esponsabilitats a tots els responsables de les finances municipals

Publicat el 07 de setembre de 2015 a les 10:15
Actualitzat el 07 de setembre de 2015 a les 10:21
Gabriel Turmo, portaveu del PP de Terrassa, ha presentat una pregunta per escrit relativa a que l’Ajuntament de Terrassa es sotmeterà a una Auditoria Ciutadana sota les directrius de l’Observatori Ciutadà Municipal de Terrassa i de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute.

La pregunta
El sotasignat, GABRIEL TURMO SAINZ, Portaveu del Grup Municipal del PPC en aquest Ajuntament, d’acord amb el que disposa el vigent Reglament Orgànic Municipal SOL.LICITA

En relació a la notícia relativa a que l’Ajuntament de Terrassa es sotmeterà a una Auditoria Ciutadana sota les directrius de l’Observatori Ciutadà Municipal de Terrassa i de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute, aquesta darrera defensora de no pagar determinats tipus de deute, la següent informació:

1- Qui ha adoptat la decisió d’auditar a través d’una espècie de procés de participació ciutadana els comptes municipals, i on es troba recollit l’esmentat acord, del que no té coneixement formal aquest grup municipal, i si es considera un exemple de transparència no informar a l’oposició d’una decisió d’aquestes característiques.

2- Si per part de l’equip de govern municipal, format pels grups municipals del PSC i CDC, és té coneixement de quin és l’endeutament de l’Ajuntament de Terrassa. Si la resposta és afirmativa, com es justifica aquesta espècie d’auditoria encarregada?

3- Si per part de l’equip de govern municipal, format pels grups municipals del PSC i CDC, es desconfia de la Intervenció General i es posen en dubte els seus informes sobre l’endeutament municipal, terrible endeutament, de l’Ajuntament de Terrassa. Si la resposta és negativa, com es justifica aquesta espècie d’auditoria encarregada?

4- Si per part de l’equip de govern municipal, format pels grups municipals del PSC i CDC, es posa en dubte la gestió econòmica de més de 30 anys de governs d’esquerres amb Alcaldes socialistes, entre ells el Sr Jordi Ballart, i si aquest és un dels motius per encarregar una auditoria Ciutadana sota les directrius de l’Observatori Ciutadà Municipal de Terrassa i de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute.

5- Si per part de l’equip de govern municipal, format pels grups municipals del PSC i CDC, es considera que pot haver “deute municipal ilegítim” i si aquest és un dels motius per encarregar una auditoria ciutadana sota les directrius de l’Observatori Ciutadà Municipal de Terrassa i de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute. Si la resposta és afirmativa, si es pensen demanar responsabilitats, polítiques i/o legals a tots els responsables municipals del deute municipal que aquestes Plataformes decideixin que és ilegítim, entre ells els ex Alcaldes de Terrassa Sr Manuel Royes i Sr Pere Navarro, i sense oblidar els anys de gestió de l’actual Alcalde Sr. Jordi Ballart.

6- Si és te clara la diferència entre transparència d’uns comptes municipals i auditar uns comptes municipals.

7- Si com a consequència d’aquesta auditoria participativa ciutadana, i segons els criteris ideològics de les plataformes que impulsaran aquest procés, es determina que hi ha deute ilegítim, es deixarà de pagar automàticament aquest deute?

8- Quin paper tindrà a partir d’aquest moment la Intervenció General i els serveis econòmics d’aquest Ajuntament?

9- S’exigiran, si és possible legalment, responsabilitats a tots els responsables de les finances municipals que han portat després de més de 30 anys de governs d’esquerres, alguns d’ells amb l’Alcaldia d’en Jordi Ballart, a que l’Ajuntament de Terrassa sigui el 3r més endeutat de Catalunya ( el 4rt segons el Sr Alfredo Vega ) Atentament, Terrassa, 3 de setembre de 2015.