
El programa d’Horts Urbans de Terrassa ha despertat l’interès de diversos municipis catalans que ja han sol·licitat més informació a l’Ajuntament i visitar la ciutat per conèixer de prop aquest model de treball. La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Eva Herrero, va presentar aquesta iniciativa a la 13ena Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles Cap a la Sostenibilitat, en la qual hi van participar més de 200 consistoris d’arreu de Catalunya.
El Programa d’Horts Urbans es va aprovar, inicialment, en el ple municipal ordinari del mes de febrer. Amb aquest projecte es pretén impulsar i facilitar la creació d’una xarxa ciutadana d’espais verds productius en espais públics i privats. L’objectiu és desenvolupar pràctiques d’horts urbans dins de la ciutat que siguin socialment i
agronòmicament sostenibles, amb la implicació de les entitats, escoles o comunitats de veïns, entre d’altres.
D’altres municipis compten també amb horts municipals i/o horts urbans, però Terrassa ha estat el primer que ha fet una regulació d’aquesta activitat i que ha introduït amb avantatges fiscals per als propietaris de terrenys que els cedeixin gratuïtament per a la plantació de productes d’horta.
Declaració per una educació per a la sostenibilitat local
En el transcurs de l’Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles Cap a la Sostenibilitat es va aprovar la “Declaració de Lleida per una Educació per a la Sostenibilitat Local”. Amb aquest document s’exposa la necessitat de reforçar l’educació ambiental com a font de creació de consciència, de valors i de coneixement així com per generar nous models de governança participativa. Aquesta declaració es portarà als plens municipals dels diferents ajuntaments abans del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny, amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre d’adhesions.