
A principis d’any ICV-EUiA va celebrar la caducitat de l'expedient d'avaluació d'impacte ambiental del projecte de tancament de l'autovia orbital de Barcelona, expedit pel Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient, que a la pràctica suposava l’aturada del Quart Cinturó. El conseller Santi Vila fa pocs dies i acompanyat entre d’altres pels alcaldes socialistes de Terrassa i Sabadell, va demanar públicament que el Ministeri de Foment reprengués el projecte.
Davant d’aquest fet, Marta Ribas preguntarà aquest dimecres al Parlament el perquè del canvi en la postura del conseller. “Sembla que vulguin tornar a començar tot el procés per seguir marejant la perdiu una pila d’anys més”, ha ironitzat Ribas en referència als anys que fa que diverses entitats i organitzacions es mobilitzen contra el Quart Cinturó. Per Ribas cal una “visió de present i de futur i cercant el consens del territori” a l’hora d’abordar la planificació de les infraestructures del Vallès Occidental. Un territori que per ICV-EUiA no només inclou a uns quants alcaldes, sinó també a sindicats, partits polítics, organitzacions socials i entitats ecologistes, entre d’altres.
En aquest sentit Ribas ha recordat que “l’alcalde de Terrassa ni tant sols compta amb el suport de tot el seu govern, ja que els regidors d’ICV-EUiA són contraris al Quart Cinturó”. Per ICV-EUiA el procés per millorar la mobilitat del Vallès s’hauria de fer “al contrari de com ho ha plantejat Vila”. Per començar, afirmen, "caldria demanar que es desprogrami totalment el Quart Cinturó i que s’enceti un debat territorial sobre quines serien les millors opcions alternatives per resoldre les mancances d’infraestructures comunicatives, més sostenibles, que no impliquessin una agressió tant bèstia al territori, i que atenguessin als interessos i les necessitats de la comarca”.