La Policia de Barri serà una realitat a Terrassa a partir de l'1 d'octubre

El conseller d'Interior ha destacat la col·laboració entre cossos policials per augmentar les detencions

Publicat el 18 de setembre de 2019 a les 11:19
Actualitzat el 18 de setembre de 2019 a les 11:51
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha anunciat que a partir de l'1 d'octubre, la Policia de Barri tornarà a ser una realitat a la ciutat. En concret, seran 33 agents de la Policia Municipal que es mouran pels carrers i barris de la ciutat.

Ballart ho ha dit en la compareixença posterior a la Junta Local de Seguretat que s’ha celebrat
aquest dimarts a l’Ajuntament de Terrassa. Es tracta d'un compromís de l’equip de Govern que pretén oferir "una dinàmica de resposta en la detecció i resolució dels problemes que es puguin donar en els barris de la ciutat".

A les 198 persones que conformen la plantilla de la Policia Municipal actualment, s’hi afegiran 27 nous agents a partir de l’octubre i 18 més el proper mes de juliol de 2020. Un reforç de cara als proper anys, en la línia d’anar augmentant la plantilla del cos paulativament per arribar al 2025 a la ràtio de 1,28 policies per cada 1.000 habitants que marca el Pla Director de la Policia Municipal de Terrassa.

Aquest reforç permetrà destinar, a partir de l’1 d’octubre, 33 agents a la Policia de Barri, la funció de la qual és vetllar per la seguretat ciutadana de manera més propera, responent als requeriments dels veïns i veïnes, escoles, comerços, etc, del territori, prestant, a més, especial atenció al trànsit, en aspectes com la prevenció d'accidents o els controls durant les entrades i sortides de les escoles, la detecció de l'absentisme escolar o el vandalisme, entre d’altres.

Més detencions gràcies a la col·laboració policial

La Junta també ha comptat amb el conseller d'Interior Miquel Buch qui ha destacat que la col·laboració entre cossos policials ha permès que les detencions a la ciutat hagin augmentat un 9,8%.

Buch ha assenyalat que a Terrassa hi ha 49,9 fets delictius per cada 1.000 habitants, una xifra que està 27 punts per sota de la mitjana de Catalunya (76,6) i que per tant la cocapital vallesana és una ciutat "segura", ha dit el conseller. També ha recordat que el pla operatiu específic d'habitatge ha aconseguit reduir un 24,4% els robatoris amb força a domicilis en la comparativa dels períodes setembre 2017–agost 2018 amb setembre 2018-agost 2019.

Per Ballart "les dades són positives: Terrassa és una ciutat segura, i, en aquest sentit, s’ha d’agrair la gran coordinació i la gran tasca dels cossos de seguretat".

Anunci de noves places de Bombers i Mossos d’Esquadra

La reunió de la Junta Local de Seguretat a Terrassa ha servit també per valorar el recent anunci, avui mateix, per part del Govern de la Generalitat de la creació a Catalunya de 1.000 noves places de Mossos i Bombers, 750 places de nous Mossos d'Esquadra i 250 places de Bombers, per pal·liar el dèficit estructural en les plantilles dels dos cossos.

Per a Ballart, "l’anunci és molt positiu, esperat i necessari, atesa la situació d’ambdós cossos a la ciutat, i esperem que repercuteixi ben aviat tant a l’ABP de Mossos com al Parc de Bombers de Terrassa".

Amb aquest anunci, l’alcalde espera que es pugui pal·liar la situació actual a la ciutat pel que fa al repartiment dels serveis entre els cossos en temes de seguretat. En xifres, Ballart ha explicat que el 38’3% de les actuacions de la Policia Municipal actualment, corresponen a serveis que venen derivats de Mossos per falta d’efectius.

"Per Terrassa, -ha explicat l’alcalde- és essencial que els Mossos tinguin una dotació d’agents ajustada a la realitat de la ciutat i, per això, ja hem demanat al conseller que ens concreti aviat el nombre de nous efectius que es destinaran a la nostra ciutat".
 

Junta local de seguretat de Terrassa amb el conseller, Miquel Buch. Foto: Aj. Terrassa