
Com cada any, pels volts de Sant Llorenç (10 d'agost) el cel, a la nit, ens ofereix un espectacle fabulós: els Perseides o, com es coneixen popularment, les llàgrimes de sant Llorenç, un pluja d'estels provocada per la pols còsmica que deixa al seu pas el cometa 109P/Swift-Tuttle. Aquest cometa descriu una trajectòria al voltant del Sol cada 135 anys, però la Terra travessa les partícules (de la mida d'un gra de sorra) de la seva cua cada any.
Segons els experts, la pluja de meteors es pot observar des de mitjan juliol, per bé que quan se n'acostumen a veure més és entre els dies 10 i 13 d'agost, a l'entorn de Sant Llorenç, d'aquí el nom. El Parc Natural de Sant Llorenç és un dels bons llocs per poder veure la constel·lació de Perseus; també els municipis de la comarca ofereixen observatoris privilegiats.
A més, el dia 10 d'agost hi haurà la lluna plena més gran d'aquest 2014, una superlluna, és a dir, una lluna molt més gran i brillant. La superlluna és la coincidència de la lluna plena i el moment en què la Lluna és més a prop de la Terra; d'aquesta manera la mida aparent del nostre satèl·lit és un 16% més gran, i la resplendor un 30% més elevada. Aquesta superlluna podria ocultar, però, els Perseides.
Vídeo explicatiu sobre els Perseides i la superlluna publicat per la NASA
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JkKzMAzT5fs[/youtube]