
És la primera personalització d’una estació d’FGC que es realitza a l’àrea metropolitana Foto: FGC
L’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, han visitat l’estació de Sant Cugat d’FGC, personalitzada amb elements estètics de l’edifici del Monestir de Sant Cugat (Vallès Occidental).
Aquesta personalització d’imatge de l’estació vol posar en valor la importància d’aquest monument històric i potenciar la connexió entre les línies de Ferrocarrils i aquest patrimoni arquitectònic.
La identificació s’ha aplicat dins l’àmbit de l’estació. Així, les andanes compten amb una decoració especial que mostra elements identificadors de l’emblemàtic Monestir de Sant Cugat: detalls de la galeria romànica del claustre, dels capitells romànics, de la rosassa del monestir, del cimbori de l’església i del campanar. És la primera personalització d’una estació que es realitza a l’àrea metropolitana.
Una ciutat singular
La campanya de promoció turística realitzada a l’estació per l’Ajuntament de Sant Cugat vol promocionar els principals recursos turístics de la ciutat. L’estació, que rep 20.000 passatgers cada dia, és l’espai ideal per mostrar la ciutat a tots els viatgers de Ferrocarrils per que es converteixin en visitants i coneguin el potencial del municipi.
L’acció mostra el recurs més important pel que fa al patrimoni santcugatenc, el Reial Monestir, en la zona de l’andana i dóna la benvinguda al viatger dins el túnel intercanviador, que l’ajuntament també ha personalitzat amb un vinil que mostra els recursos turístics locals més rellevants.
FGC i l’ajuntament col·laboren en la promoció de diferents bitllets combinats dins la variada oferta turística de Turistren, mitjançant el qual Ferrocarrils apropa els viatgers als punts d’interès turístic i cultural que es poden visitar propers a les estacions i potenciar així l’oferta de lleure associada a la xarxa. L’oferta inclou tot un seguit de bitllets combinats per arribar amb FGC a les estacions de destí, desplaçar-se amb autobús i visitar museus, espais arquitectònics d’un gran valor històric i una àmplia varietat d’espais de lleure.