
Acte d'inauguració de la mostra sobre l'aigua Foto: Mina
Marià Galí, president del Consell d’Administració de Mina, Aigües de Terrassa, acompanyat de Josep Lluis Armenter, director general i Marta Brull, Directora Tècnica del Laboratori i Sotsdirectora Qualitat i Medi Ambient, i Eva Herrero, regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, han inaugurat la nova exposició temporal “Què hi ha darrere l’aixeta?” a l’Espai Obert de Mina, Aigües de Terrassa amb la voluntat de mostrar la tecnologia i l’equip humà que hi ha darrere l’aixeta per tal de portar aigua de la màxima qualitat a les llars i alhora també fer una introducció a la tasca social (RSE) que està duent a terme la Fundació Mina.
En les respectives intervencions, Marià Galí ha destacat la necessària comunicació amb els clients i la societat en general per tal que sigui coneixedora de la tecnologia de la que està dotada la companyia per subministrar l’aigua, en tant que concessionària del servei, amb la màxima qualitat sanitària. Josep Lluís Armenter ha destacat que l’Espai Obert es va crear ara fa cinc anys, precisament amb la finalitat de mostrar tota aquesta tecnologia. Per la seva banda, Marta Brull ha detallat el material expositiu que consta de dos vídeos, un que mostra conceptualment tant la tecnologia com les persones que hi ha “darrere l’aixeta” per tal que l’aigua, des del moment de la seva captació arribi amb la màxima garantia sanitària a les nostres llars i indústries i alhora, mostrar també la tasca que es desenvolupa des de la Fundació Mina envers la societat i els ciutadans.
L’exposició consta d’una pantalla per mostrar el recorregut físic que fa l’aigua. A través d’aquesta pantalla el visitant pot navegar per les nostres instal·lacions i veure les característiques tècniques del què visitem. Així mateix, un mural de més de dos metres d’amplada amb el títol “Com ho fem?”, mostra els processos en general i les diferents etapes en particular (Captació, oxidació, floculació, filtració amb sorra, amb carbó, stripping, desinfecció amb clor i distribució). I un segon mural explica les actuacions de la Fundació. Finalment, l’exposició compta amb un element icònic d’una aixeta gegant de més de dos metres d’alçada.
ADN de l'aigua
A l’acte d’inauguració, la regidora Eva Herrero ha estat l’encarregada de la cloenda. En la seva intervenció, Herrero ha volgut destacar la tasca i les persones que des de l’Ajuntament també estan implicades en aquest procés i la importància de la divulgació de tot el que implica el fet que quan s’obre l’aixeta, l’agua que en brolla tingui la màxima garantia sanitària.
Aquest Espai, obert el març de 2010, està especialment dissenyat per apropar els ciutadans a les més modernes tecnologies i mètodes d’anàlisi i de control de l’aigua amb les que està equipada la companyia. Eines amb capacitat de detectar un àtom entre un trilió, títol de la primera exposició temporal, o per conèixer l’ADN de l’aigua, tema de l’exposició que hi havia fins a data d’avui.
Amb l’exposició “Què hi ha darrere l’aixeta?”, es vol apropar el públic al complex procés que comença quan es recull l’aigua als punts d’abastament fins que arriba al consumidor. Aquest procés inclou el manteniment i control permanents de la xarxa, sofisticats sistemes d’anàlisi, tractament, emmagatzematge i conducció de cabals.