Soler patia des de feia més de dos anys una malaltia neurodegenerativa, que el va obligar a abandonar el projecte del BoulliFoundation per centrar-se en la seva recuperació. Els metges van diagnosticar la malaltia a l'octubre del 2012.
El terrassenc va ser qui va fitxar el cuiner Ferran Adrià a principis de la dècada dels 80 fins arribar a convertir El Bulli en el millor restaurant del món. Ambdós van treballar sempre colze a colze i van compartir la direcció executiva del BulliFoundation als seus inicis.
Nascut a Terrassa l’any 1949, amb família a Matadepera i una casa a Els Rourets, Juli Soler havia començat a treballar en el sector de l'hostaleria al costat del seu pare i des dels 13 anys va estar vinculat al món de la restauració, encara que la seva passió pel rock també el va portar després a dirigir algunes discoteques, així com diversos negocis vinculats amb la música, com la botiga de discos del carrer Font Vella “Transformer”.
Va arribar a la cala Montjoi de Roses (Girona) el 1981, quan el restaurant tenia un estrella Michelin. 30 anys més tard El Bulli en va obtenir tres.
La cerimònia de comiat serà aquest dimarts a les 4 de la tarda al Tanatori de Terrassa.
La notícia més trista que mai hauria volgut donar. Juli Soler ha mort. Sempre estaràs amb nosaltres pic.twitter.com/Q0X2LLJgNl
— Ferran Adrià (@ferranadria) July 6, 2015
DEP Juli Soler, maestro, amigo y sobre todo buena gente, seguiremos discutiendo sobre REM vs Rollings, hasta siempre! http://t.co/ViowAWkkuf
— SERGI AROLA (@sergiarola68) July 6, 2015
Hoy nos ha abandonado Juli Soler. Aunque nunca lo hará del todo. Estará siempre presente en nuestro recuerdo. Hasta la vista, Stone.
— Alberto Chicote (@albertochicote) July 6, 2015
Ohhh! Se nos fue JULI SOLER...q pena! El 5o Rolling...unos de los grandes. Tuve la suerte de brindar con él, de compartir y reír. Una pena;(
— Carlos Latre (@Carlos_Latre) July 6, 2015