La mobilització d'aquest divendres, a més, ha comptat amb una manifestació prèvia a la concentració, convocada pel Comitè de Defensa del Referèndum (CDR) de Terrassa. Prop de mig miler de persones han tallat la rambleta del Pare Alegre, entre l'hotel Don Cándido i els jutjats. En conseqüència, s'han generat importants retencions en la sortida de l'autopista i s'han desviat els cotxes que circulaven en sentit per altres vies.
La manifestació ha pujat posteriorment fins a la plaça del Doré i ha enfilat la rambla d'Ègara, on s'ha anat sumant més gent. Hi havia ja un miler de persones quan la marxa ha arribat a l'alçada de la seu del Partit Popular i s'hi ha aturat una estona. S'han escoltats crits i càntics demanant presó per als corruptes i acusant el partit de feixista. Durant bona part del recorregut, al marge del clam habitual per la llibertat dels presos polítics, s'ha fet una crida a la vaga general.

La manifestació ha tallat l'accés i sortida de l'autopista i ha pujat per la Rambla. Foto: Albert Prieto
Els manifestants han arribat al raval de Montserrat pocs minuts després de les set en punt. Milers de persones ja esperaven davant de l'Ajuntament de Terrassa. Representants de les entitats convocants han llegit un manifest de suport als empresonats, amb un especial record per als egarencs Josep Rull i Lluís Puig. L'esposa de Rull, la regidora Meritxell Lluís, ha participat a la manifestació al costat d'altres familiars dels consellers. Tot seguit, s'ha deixat el micròfon obert perquè tothom qui volgués expressés els seus sentiments.
Mostres de suport als presos polítics
Després de cantar Els Segadors, l'activista de l'ANC Pep Rovira ha explicat la història de la seva urna de l'1-O. I ha proposat a la gent omplir-la de missatges de suport als empresonats que es farien arribar a les seves famílies. La idea ha semblat fantàstica i centenars de persones han començat a repartir-se paper i bolígrafs. L'urna s'ha omplert de mostres de solidaritat.
Un cop donada per acabada la mobilització, el CDR ha organitzat una rotllana per explicar qui són, què fan i també per expressar les inquietuds de tots plegats. El conegut activista Franki, que fa anys va ser condemnat per les seves accions, ha explicat com funciona una presó i com s'hi troben els empresonats en els primers dies.
Coneixedor de l'important que és que els presos mantinguin el contacte amb l'exterior i rebin mostres de suport, Franki ha animat a escriure cartes dirigides als presos. Per fer-ho, ha explicat que només cal dirigir les cartes amb nom i cognoms del pres, el mòdul, el nom de la presó i la seva adreça.