Un 8% de Terrassa pateix més soroll del recomanable

L'Ajuntament presenta els nous plans de reducció de la contaminació acústica i de qualitat de l'aire al Consell Municipal de Medi Ambient

Publicat el 13 de febrer de 2014 a les 19:12
El carrer de Galileu Foto: C.B.

L’Ajuntament de Terrassa ha presentat el Pla de reducció del soroll de Terrassa 2014-2018 i el Pla de millora de la qualitat de l’aire de Terrassa 2014-2020 al Consell Municipal de Medi Ambient.

Les conclusions dels estudis realitzats per a la redacció dels plans apunten a que el 80% de la pèrdua de la qualitat ambiental a la ciutat és consequència del trànsit amb vehicles privats. Per aquest motiu, ambdós plans inclouen un conjunt de mesures directament relacionades amb la mobilitat sostenible, per a afavorir l’ús del transport públic, la bicicleta i els desplaçaments a peu, i per frenar l’ús dels vehicles privats i millorar el parc mòbil existent. Aquest paquet de mesures seran recollides pel Pla de mobilitat urbana que ara està també en fase de revisió.  

Els estudis realitzats pel Pla de reducció del soroll revelen que, durant el dia, un 8% de la població està per sobre dels nivells o objectius de qualitat acústica que el pla vol fixar. A la nit aquest percentatge puja fins al 15%. L’objectiu prioritari del Pla és
reduir el soroll allà on s’han detectat superacions, però també fer una millora generalitzada de la qualitat acústica de la ciutat, i preservar aquelles zones que actualment no tenen problemes.  

El Pla proposa 50 mesures concretes classificades en 5 àmbits d’actuació: millora de la qualitat acústica a l’espai públic, incorporació de criteris acústics en la gestió de la ciutat, ambientalització acústica de la ciutat, implicació i sensibilització de la ciutadania i el personal municipal i mecanismes de control i coneixement de la qualitat acústica.

La regidora de Medi Ambient, Eva Herrero, va presidir la sessió ordinària d’aquest òrgan consultiu, on són representats els grups polítics municipals, les principals organitzacions econòmiques i socials, entitats relacionades amb la cura del medi ambient i experts del món universitari en l'àmbit de l'estudi, defensa, protecció i gestió del medi ambient. La reunió va tenir lloc al Centre Cívic President Macià.