Aitona ha donat aquest cap de setmana el tret de sortida a una nova proposta de Fruiturisme centrada en la collita de cireres. En el marc de la campanya Aitona en Fruita, una setantena de visitants —repartits entre dissabte i diumenge— tenen l’oportunitat de recollir cireres de la mà dels agricultors locals i descobrir el cicle de vida dels arbres fruiters. Es preveu que durant l’activitat s’omplin fins a 100 quilos de fruita acabada de collir.
La jornada es completa amb un tast de productes elaborats a la comarca, com el vermut El Polvorí de Raimat, formatges, embotits i xocolates artesanals. Amb aquesta acció, impulsada per l’Ajuntament d’Aitona, es vol fomentar el consum directe i posar en valor el vincle entre el paisatge agrícola i el patrimoni cultural del territori.
“El nostre objectiu és mantenir viva la connexió entre la terra i la gent que ens visita, també més enllà de l’època de floració”, ha apuntat el tinent d’alcalde, Jordi Vidal.
La iniciativa de Aitona en Fruita, nascuda el 2019, va iniciar-se amb la recollida de préssecs, nectarines i paraguaios. L’any passat s’hi va afegir la cirera, i enguany la campanya ja ha començat fa unes setmanes amb l’albercoc. La temporada continuarà a la tardor amb activitats centrades en la collita de figues i nous.
Pel que fa al balanç de la darrera edició de Fruiturisme, el municipi va rebre més de 20.000 persones al març, en plena explosió dels camps florits. L’èxit de convocatòria va anar acompanyat de novetats com la primera experiència nocturna Aitona, un somni en rosa o la 1a Fira Agroalimentària.