La colla barcelonina "Mare Nostrum" ha fet bons els pronòstics i s'ha endut el campionat de sardanes de Catalunya en la darrera jornada que s'ha celebrat aquest diumenge a Balaguer. Els sardanistes de Barcelona han aconseguit 12,5 punts i han deixat a vuit punts la colla "Violetes del Bosc", que ha quedat en segon lloc amb 20,5. En tercera posició ha quedat "Mans Amigues" de Cassà de la Selva amb 31 punts, en quarta "Xàldiga", de Barcelona, amb 45,2, en cinquena "Tarragona Dansa" amb 52 i en sisena posició la "Riallera", de Vic, amb 62 punts.
En categoria veterans, la colla de Sabadell s'ha endut el campionat català amb 6,5 punts, només un per sobre de "Claror de Goges", de Banyoles. "Bella Roure" de Barcelona (16), "Toc de Dansa" de Tarragona (18) i "Ressò de Sabadell" (25), han completat les altres posicions de la classificació.
El campionat de Balaguer obre la Festa Major
La jornada sardanista que s'ha celebrat a la plaça Mercadal de Balaguer ha servit per donar el tret de sortida a la Festa Major de la capital de la Noguera. "Mare Nostrum" ha guanyat la matinal amb una puntuació de 9,5 mentre que en categoria veterans Sabadell s'ha imposat amb 6 punts. Durant la prova s'ha estrenat la cançó "Lo pont de Balaguer", una sardana d'homenatge a la ciutat composada per Daniel Gasulla.
La colla «Mare Nostrum», campiona de Catalunya de sardanes
S'ha imposat a Violetes del Bosc en la darrera prova del campionat, que s'ha celebrat a Balaguer
ARA A PORTADA

- Àlvar Llobet i Sotelo
- Responsable de NacióLleida
Publicat el 06 de novembre de 2016 a les 14:45
Actualitzat el 06 de novembre de 2016 a les 15:07
Et pot interessar
-
Cultura Nous indicis d’un fossat defensiu al poblat ibèric de Gebut, a Soses
-
Cultura El cel i les històries tornen a Tiurana aquest agost
-
Cultura Neix a Lleida un concurs de restaurants: es busca el millor esmorzar de forquilla
-
Cultura Nous detalls del palau medieval del castell Formós surten a la llum
-
Cultura Què fer aquest cap de setmana a Ponent: del 11 al 13 de juliol
-
Cultura Catorze plats i catorze vins per redescobrir la cuina de Lleida