La delegada del Govern visita la Diputació de Lleida per abordar estratègies clau

S'acorden iniciatives clau per millorar les condicions de vida al món rural i potenciar el desenvolupament econòmic de Lleida

Visita de la Delegada del Govern a la Diputació de Lleida
Visita de la Delegada del Govern a la Diputació de Lleida | Diputació de Lleida
Redacció
05 de juliol de 2024, 12:26

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha acollit la delegada del Govern de la Generalitat a Lleida, Solés Carabasa, en la seva primera visita oficial des del seu nomenament recent. Talarn, acompanyat pel diputat Fermí Masot i la cap de l'Oposició, Rosa Maria Perelló, ha participat en una reunió de treball amb Carabasa per discutir la coordinació davant els principals reptes del territori.

Talarn ha destacat l'alta col·laboració institucional entre la Diputació de Lleida i la Generalitat, ressaltant el profund coneixement del món local de la nova delegada, qui ha exercit com a regidora i alcaldessa de Ponts. "Aquest coneixement facilita reforçar el compromís que ambdues institucions tenim amb els municipis, ja que facilitar els projectes de les alcaldies ajuda a millorar la vida dels nostres conciutadans", ha afirmat Talarn.

Després de signar el llibre d'honor de la Diputació, Solés Carabasa ha subratllat la importància de continuar treballant conjuntament amb la Diputació de Lleida i altres institucions, així com amb agents econòmics i socials. Ha mencionat que aquesta col·laboració és essencial per avançar en els objectius estratègics del territori, establerts a través de l'agenda compartida, que ha demostrat ser una metodologia efectiva per al desenvolupament de les terres de Lleida.

Carabasa ha destacat diversos objectius compartits per les dues administracions, com la millora de les condicions de vida econòmica i social al món rural mitjançant les mesures de l'Agenda Rural de Catalunya. També ha esmentat l'impuls del BioHub Cat, que busca convertir les terres de Lleida en el pol principal català en aquest àmbit, i una gestió més eficient dels recursos hídrics en el context de sequera actual. A més, s'ha referit a la millora de la mobilitat, inclòs el sistema de Rodalies i les infraestructures viàries de les Garrigues, la coordinació de la campanya de la fruita, especialment en la gestió de l'allotjament i necessitats bàsiques dels temporers, i la continuació dels esforços en la transformació feminista, amb especial atenció a la lluita contra la violència masclista i l'atenció a les dones afectades.