Mercolleida posa en marxa la primera llotja d'oví que oferirà una cotització de referència

Hi participen 13 empreses que concentren bona part de l'activitat de compra i venda dels animals a l'Estat

La llotja d'oví de Mercolleida
La llotja d'oví de Mercolleida | ACN
Nació
23 de novembre del 2023
Actualitzat a les 12:29h
Mercolleida ha posat en marxa aquest dimecres la primera llotja d'oví que vol oferir setmanalment una cotització de referència del sector d'àmbit estatal. Per primer cop, es disposaran de dades setmanals de la venda i compra d'animals, matança i pesos mitjans a Espanya mitjançant la participació de 13 empreses que concentren una tercera part de l'activitat a l'Estat.

La llotja d'oví és un projecte global i obert a totes les persones que vulguin formar-ne part aportant dades o com a membres de la mateixa Junta. Les dades de compravenda en viu i de sacrifici del sector juntament amb tota la informació recopilada per Mercolleida serviran per ajudar a marcar la cotització setmanal de l'oví i el comentari de mercat.

Es tracta de la primera vegada que aquest sector operarà en llotja amb dades objectives de mercat: operativa en viu (a l'encebador i des d'encebador), operativa en canal (matança) i pesos mitjans en tots els casos, juntament amb cotitzacions d'altres llotges espanyoles, preus de referència europeus i internacionals i dades de producció i de comerç exterior.