Albergínies farcides de verdures amb ou de guatlla

La recepta de la blocaire Dolors Mateu

Publicat el 17 d’octubre de 2018 a les 22:48
Actualitzat el 17 d’octubre de 2018 a les 22:53
La majoria de les vegades s'omplen les albergínies de carn, aquestes estan

farcides amb verdures i com a colofó, un ou de guatlla per aportar sabor.


Ingredients per a 4 persones:

2 albergínies mitjanes

1 carbassó

1 pebrot vermell

1 pebrot verd carnós

1 ceba tendra

2 c / s de salsa de tomàquet

Sal, pebre negre

farigola

4 c / s de formatge ratllat

4-8 ous de guatlla

1 c / s d'ametlla picada

Oli d'oliva verge extra


Renteu i partiu les albergínies al llarg, feu uns talls a la polpa i les introduïu al microones a potència màxima uns 10 minuts.

 Mentre talleu a daus les verdures i en una paella amb un parell de cullerades d'oli sofregiu amb una mica de sal i farigola picada uns 15-20 minuts.

Buideu la polpa de les albergínies, piqueu-la  grollerament, afegiu-la a les verdures de la paella, també el tomàquet fregit i les ametlles, rectifiqueu de sal i pebre. Ho deixeu coure uns minuts.

Ompliu amb aquesta farsa les albergínies, repartiu formatge ratllat per sobre i trenqueu un o dos ous de guatlla, col·loqueu-les en una safata apta per al forn sucada  amb oli i gratineu uns 5 minuts o fins que l'ou qualli.

Poseu una mica de farigola fresca.


 NOTA: Es pot rostir la albergínia al forn a uns 180 º durant 20-25 minuts.

** c / s = cullerada sopera 

Celíacs: assegureu-vos de que tots els ingredients siguin sense gluten.

 
Blog de cuina de la dolorss