Us heu plantejat servir amanida, amb petites quantitats, en un aperitiu?
Ingredients per a 4 persones:
Amanida de brots tendres
250 gr. de bolets petits envasats
12 talls de pernil d'ànec
16 gambes grans pelades
1 all
uns pinyons
Per a la vinagreta:
1 c/p plena de mostassa a l'antiga
2 c/s de vinagre de xerès
6 c/s d'oli d'oliva verge extra
sal, pebre negre
Preparació:
Torrar en una paella amb unes gotes d'oli, els pinyons. Reservar.
Escórrer bé els bolets i saltar-los amb una mica d'oli i l'all picat durant uns 4-5 minuts. Salpebrar. Reservar.
Daurar les gambes pelades en una mica d'oli i un pessic de sal. Reservar.
Per a la vinagreta: barrejar en un recipient la mostassa, el vinagre, la sal i el pebre, batre amb una forquilla o unes varetes, afegir a poc a poc l'oli i continuar batent fins emulsionar la salsa.
Muntar el plat: posant al centre bolets reservats, sobre fulles trossejades de brots tendres, després les gambes i els talls de pernil. Repartir la vinagreta i afegir uns pinyons.
NOTA: La varietat de bolets la que us agradi; venen envasats uns de petits que són ideals per a aquest tipus d'amanides.
** Són plats individuals, corresponen 3 talls de pernil d'ànec i 4 gambes per persona, evidentment es pot variar.
** c/p = cullerada de postres
** c/s = cullerada sopera
Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.

Foto: Dolors Mateu
Recepta del Blog de cuina de la dolorss http://blogdecuina.blogspot.com.es/