Broquetes de salmó amb sèsam i beixamel de gambes

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Publicat el 28 d’agost de 2016 a les 15:29
Actualitzat el 28 d’agost de 2016 a les 15:41

Una manera diferent de menjar el peix, en aquest cas, salmó.
 
Ingredients per a 4 persones:
Una suprema de salmó
un ou
sèsam cru
200 cc. de beixamel (aquí)
150 gr. de gambes pelades
estragó
Oli d'oliva verge extra
 
Poseu en aigua broquetes de fusta curtes.
 
Feu la salsa , per a això salteu les gambes pelades en una mica d'oli, saleu i exceptuant algunes per decorar, la resta les tritureu amb la beixamel i una mica d'estragó. Reserveu.
 
Traieu la pell i si té alguna espina, al salmó, talleu aquest a tires d'uns 2 cm. d'ample per uns 4-5 cm. de llarg, introduïu cada tros en una broqueta de fusta, passeu per ou batut i arrebosseu amb sèsam cru.
Ho coeu  a la planxa calenta fins que el peix estigui cuit.
 
Poseu una base al plat amb la  beixamel de gambes, poseu 3-4 pinxos de salmó i decoreu amb les gambes reservades.
 
NOTA:  El peix no el deixeu coure  massa sinó queda sec, cal controlar una mica la cocció.
  
Blog de cuina de la dolorss