Una agenda escolar uneix natura i educació als parcs del Pirineu

Més de 4.000 alumnes de quaranta centres treballaran el medi ambient amb una nova eina pedagògica que impulsa la creació d’una xarxa d’escoles interparcs

Publicat el 14 de maig de 2025 a les 12:16

El curs 2025-2026 arrencarà amb una nova eina per a escoles i instituts del Pirineu: l’Agenda escolar interparcs, un quadern de camp que vol acostar els infants al patrimoni natural dels espais protegits. Aquesta iniciativa, impulsada pels Departaments d’Educació i Territori, inclou informació sobre la flora, la fauna i les activitats dels parcs, a més de jocs, reptes ambientals i recursos per fomentar el respecte pel medi.

El projecte, que arribarà a més de 4.000 alumnes de 3 a 16 anys de comarques com l’Alt Urgell, la Vall d’Aran, el Pallars o la Cerdanya, forma part d’una estratègia més àmplia per reforçar l’educació ambiental. L’agenda ha estat il·lustrada per Àlex Mascarell, ornitòleg i dibuixant científic, i s’ha editat en paper ecològic.

L’eina també és el primer pas cap a la creació de la Xarxa d’escoles interparcs del Pirineu, que es formalitzarà l’1 de juliol amb la participació de 33 escoles i set instituts. “Aquest tipus de recursos ens ajuden a reforçar el vincle entre territori i comunitat educativa”, ha apuntat Jordi Sargatal, secretari de Transició Ecològica.

La proposta compta amb el suport del Parc Nacional d’Aigüestortes, el Cadí-Moixeró, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Geoparc Orígens, la Reserva de Boumort i el Conselh Generau d’Aran.