Bunyols de vent amb crema pastissera

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Publicat el 09 de març de 2016 a les 00:00
Actualitzat el 09 de març de 2016 a les 00:01
No hi ha paraules per descriure lo bona que arriba a ser la nostra pastisseria.
Us animo a fer aquests bunyols amb la crema incorporada.
 
Ingredients per a uns 40 bunyolets:
250 cc. d'aigua
80 gr. de mantega
20 gr. de mantega de porc
125 gr. de farina
4 ous grans
Sal, sucre
Oli d'oliva verge extra

Per a la crema pastissera:
50 gr. de sucre
250 cc. de llet
2 ous
25 gr. de farina fina de blat de moro
1 c / p de sucre avainillat
 
Prepareu la crema:  poseu  tots els ingredients en un pot. Els batem bé (amb batedora o manualment) fins que es formi una massa sense grumolls.

Porteu a ebullició remenant perquè no se'ns enganxi. Coure uns 2-3 minuts fins que espesseixi. Treure del foc, cobriu amb film i que aquest faci contacte amb la crema. Reserveu.
 
Feu la massa: poseu en un cassó l'aigua, la mantega, el llard i la sal, quan s'hagin desfet els greixos i comenci a bullir, afegiu la farina de cop, remeneu  amb una cullera de fusta fins a formar una bola que es desenganxi de les parets.
 
Deixeu refredar lleugerament i barregeu els ous, un a un i no posar el següent fins que no hagi estat absorbit l'anterior.
 
Barregeu bé aquesta massa amb la meitat de la crema pastissera reservada.
 
Poseu abundant oli en un cassó o paella una mica fonda i aneu afegint, quan l'oli no estigui massa calent, petites boletes de massa fetes amb dos culleretes, un cop inflades i daurades, col·locar-les sobre de paper de cuina, després passeu-les per sucre.

Bunyols de vent amb crema pastissera