Els restaurants ambulants es reivindiquen a Lleida a la segona edició del festival «Rumm»

Asseguren que ofereixen menjar de qualitat i amb totes les garanties i que són un atractiu per a la ciutat

Publicat el 17 d’abril de 2016 a les 19:12
Actualitzat el 17 d’abril de 2016 a les 19:17
Els restaurants ambulants que participen a la segona edició del festival gastronòmic Rumm de Lleida es reivindiquen com a establiments que ofereixen menjar de qualitat i amb totes les garanties sanitàries. Els coneguts com a 'food trucks' també asseguren que són un atractiu per a la ciutat quan s'organitzen esdeveniments puntuals com el d'aquest cap de setmana a la capital del Segrià i mantenen que hi ha públic per a tothom, pels restaurants tradicionals i pels de cuina sobre rodes.

D'aquesta manera esquiven les crítiques manifestades per la Federació d'Hostaleria de Lleida, que veu amb recel aquest tipus de bars itinerants en considerar que poden ser una competència deslleial. Sigui com sigui, centenars de persones tornen a omplir aquest diumenge els Camps Elisis de Lleida, on s'han instal·lat una trentena de furgonetes i caravanes que ofereixen especialitats gastronòmiques de tot el món.

En aquesta edició de primavera el festival ja va començar divendres i va atraure més de 5.000 persones, segons els organitzadors.

La pluja va fer minvar aquest dissabte al vespre l'assistència de públic però aquest diumenge des de primera hora els camps elisis s'han omplert de curiosos que tasten d'aquí i d'allà. Una oferta gastronòmica que es complementa amb activitats per als infants i actuacions de música en directe.

El festival gastronòmic Rumm, per tant, es consolida a Lleida amb 'food trucks' que arriben de diferents punts de l'estat espanyol i que ofereixen des d’hamburgueses gourmet, entrepans d'autor, sushi o pasta italiana feta com a l'edat mitjana.També s'ha incrementat l'oferta vegetariana, vegana i sense gluten per als celíacs.

L'organització ha marcat com a límit 30 vehicles. Si a la primera edició es va haver de triar entre uns 35 inscrits, aquesta vegada es van interessar per participar-hi fins a 250 restaurants ambulants. Això ha permès que només tres o quatre repeteixin respecte de l'esdeveniment de l'octubre. A petició del públic també s'ha incrementat el nombre de taules i cadires.