Suquet de verat amb cloïsses

Les receptes de la blocaire Dolors Mateu

Publicat el 07 de maig de 2017 a les 00:50
Actualitzat el 07 de maig de 2017 a les 00:53
El Suquet és un guisat de pescadors que solien fer aquests per menjar amb el peix que havien capturat, en ocasions perquè estava malmès per la seva venda.

Ingredients per a 4 persones:

3 verats de ració (sobre 1 kg)
750 gr. de cloïsses
1 porro
2 grans d'all
3 tomàquets madurs
2 patates
½ l. de brou de peix
1 culleradeta de pebre vermell dolç
julivert
Sal, pebre negre
Una punteta de mel
Oli d'oliva verge extra
 
Poseu les cloïsses en aigua amb sal almenys mitja hora.
Netegeu els verats i traieu-ne 4 filets de cadascun (us ho poden fer a la peixateria), talleu cada filet en 2 parts.
 
En una cassola amb una mica d'oli, daureu la part blanca del porro picadeta, als 3-4 minuts poseu els alls picats, afegiu els tomàquets pelats, sense llavors i picats, una mica de sal, la mel i deixeu coure uns 5 -6 minuts.
 
Aparteu del foc i afegiu el pebre vermell, remeneu, poseu altra vegada al foc, afegiu les patates pelades i trossejades, regeu amb el brou de peix, salpebreu i deixeu bullir uns 20-25 minuts.
 
Introduiu els filets de verat, rectifiqueu de sal,  ho remenu amb cura i passats un parell de minuts afegiu les cloïsses escorregudes.
 Deixeu-ho  coure fins que s'obrin les cloïsses, tireu  julivert picat.
 
NOTA: Les cloïsses es deixen en aigua i sal perquè eliminin la terra que poguessin tenir.
** Els filets de verat mireu que no quedin espines.
** Les patates trossejades de mida de mos.
** Si cal afegiu més brou si us resulta una mica sec, al vostre gust.
** Si la salsa us resulta poc espessa es poden agafar un parell de trossos de la patata cuita, s'aixafen i s'afegeixen de nou a la cassola, engreixarà el brou.
 
Blog de cuina de la dolorss