UBIC i Cambra donen suport a a la campanya «Digues Bon dia» de Plataforma per la Llengua

La campanya començarà el setembre, coincidint amb la tornada a l'activitat després de l'estiu i el començament de la temporada comercial de tardor

Presentació de la campanya «Digues Bon dia»
Presentació de la campanya «Digues Bon dia» | UBIC
Redacció
12 de juny de 2024, 16:15
Actualitzat: 16:18h

El grup local de Plataforma per la Llengua, la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa (UBIC Manresa) i la Cambra de Comerç col·laboraran per llançar la campanya Digues Bon Dia!. L'objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar l'ús del català en les relacions comercials diàries, reforçant així la identitat lingüística i cultural de Manresa.

Aquesta col·laboració s'emmarca en un projecte més ampli que Plataforma per la Llengua ja ha impulsat amb èxit en altres ciutats com Badalona, Girona, Igualada i Mataró. Enguany, Manresa s'hi suma per primera vegada, demostrant el compromís del comerç de proximitat amb la llengua catalana.

Campanya "Digues Bon Dia!" a Manresa

La campanya començarà el setembre de 2024, coincidint amb la tornada a l'activitat després de l'estiu i el començament de la temporada comercial de tardor. Durant aquesta campanya es repartiran bosses reutilitzables amb els missatges Al comerç, digues Bon Dia! i Comerç de proximitat, comerç lingüísticament responsable. A més, es distribuiran adhesius amb el lema Digues Bon Dia! per a col·locar a l'entrada dels establiments, identificant-los com a negocis que valoren i promouen l'ús del català.

Objectius de la campanya

Tot i que el 95% de la població de Catalunya entén el català, sovint molts catalanoparlants opten pel castellà quan interactuen amb persones desconegudes, especialment en l'àmbit comercial. La campanya Digues Bon Dia! pretén revertir aquesta tendència, animant tant els comerciants com els clients a utilitzar el català des del primer moment.

Aquesta iniciativa busca no només reforçar l'ús del català, sinó també afegir valor al comerç local, fent-lo més proper i responsable lingüísticament.