
Un moment de la visita teatralitzada a l'exposició de la cinteria, al Museu de la Tècnica de Manresa. Maria Alba Riu
Una visita teatralitzada a l'exposició "La Cinteria" del Museu de la Tècnica de Manresa permetrà redescobrir, a partir del gener, com vivien els treballadors de la cinteria a principis del segle XX i la força que va tenir aquest sector a la ciutat. La visita s'inclou al Pla Turístic Industrial de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (Xatic) que treballa per posar en valor i difondre el patrimoni industrial. Dos joves treballadors d'una fàbrica explicaran als visitants la història de la cinteria i les relacions laborals que s'establien entre els patrons i els treballadors en un temps "difícil", ha destacat Ignasi Perramon, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Manresa.
La visita, que té una hora de durada, gira al voltant de la història de la cinteria en general però més concretament en la ciutat de Manresa. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Ignasi Perramon, ha destacat que es vol posar èmfasi en el "dia a dia" dels treballadors.
Un noi i una noia, treballadors d'una fàbrica, són els encarregats de conduir el visitant pels diferents escenaris de l'exposició. La teatralització del guió ha anat a càrrec de Teti Canal.
La visita es farà durant el mes de gener. Les persones interessades es poden posar en contacte amb el Museu de la Tècnica o amb l'Oficina de Turisme de l'Ajuntament de Manresa.
A través d'aquesta visita es vol potenciar el reconeixement del patrimoni industrial manresà, sobretot el que gira entorn de la cinteria i que té una gran tradició i arrelament a la ciutat. A més, també es vol sensibilitzar la societat de la importància de la memòria històrica i donar eines als visitants per a la valorització del passat industrial de la ciutat.