Xavier Soler i Joan Clotet durant la presentació de l'espai virtual. Foto: Catpress
La Fundació CATIC ha creat un espai virtual a la xarxa per a promoure el coneixement, la informació i l'intercanvi d'experiències entre la comunitat TIC de la Catalunya Central. L'extranet està concebuda com una eina de treball per a tots els professionals i empreses que realitzen activitats relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació.
La comunitat permet i incentiva l'intercanvi d'idees i potencia les discussions que debaten al voltant de les darreres tendències del sector. L'extranet també disposa d'un espai de borsa de treball amb ofertes de feina i demandes concretes de professionals per part de les empreses. En l'apartat ‘Market Place' les persones que formen part de la comunitat poden penjar el seu perfil professional i oferir col·laboracions per a les empreses TIC del territori. L'espai recull casos d'èxit d'empreses de la Catalunya Central que són referents en el seu sector concret i que utilitzen les TIC per a la seva activitat. Finalment, la comunitat es completa amb un enllaç al Mapa TIC de la Generalitat.
L'accés a aquesta comunitat es pot fer a través de la pàgina web del CATIC una vegada formalitzat el registre d'inscripció (www.catic.cat/extranet.php).
Serveis low cost
En paral·lel a la posada en marxa d'aquest espai virtual, la fundació proposa una nova oferta de serveis low cost en matèria d'ús de les TIC. El CATIC és sensible a la realitat de les empreses del territori davant la conjuntura actual i ofereix accions concretes. L'oferta neix per ajudar les empreses a millorar la seva productivitat amb serveis que s'ofereixen a un preu atractiu i que es distribueixen en les següents categories:
- Orientació en posicionament web: anàlisi del posicionament del web als principals cercadors, eines econòmiques per millorar la situació, diferències respecte la competència i consells per a posicionar adequadament el lloc web.
- Treure partit de les xarxes socials: anàlisi inicial de les potencialitats de l'empresa en el terreny de les xarxes socials (Facebook, Twitter, Foursquare, Google...) i principals consells per dominar-ne les eines principals.
- Productivitat i ús xarxes d'alta capacitat: es planteja la necessitat que l'empresa contracti serveis d'alta capacitat, s'analitza quina és l'oferta comercial més convenient, es concreten els nous serveis als quals es tindrà accés i es recomanen les accions per treure'n el màxim profit.
- Consultoria exprés sobre eines de gestió: diagnosi de la situació actual de l'empresa, què cal tenir en compte pel canvi o adquisició de noves eines de gestió i com millorar les actuals, requeriments bàsics per a les noves eines i s'estableix una primera selecció de solucions i empreses proveïdores.
- Suport ‘Speed Consulting': reunions breus per consultar l'opinió d'un expert en matèria TIC.