El ple de Manresa tira endavant un nou conveni col·lectiu «adequat al segle XXI»

El document s'adapta als canvis legislatius, regula permisos, hores extres i productivitat, té en compte la conciliació familiar i regula el teletreball

El ple de Manresa aprovant per unanimitat el nou conveni col·lectiu
El ple de Manresa aprovant per unanimitat el nou conveni col·lectiu | Pere Fontanals
27 de gener del 2023
Actualitzat a les 15:09h
Dinou anys després, el ple de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat per unanimitat el nou conveni col·lectiu que regularà les relacions laborals de funcionaris i treballadors amb l'Ajuntament i que es contempla per al període 2023-2026, "amb la voluntat que pugui anar més enllà".

El nou conveni ha estat defensat per la regidora de Recursos Humans, Montserrat Clotet, i, des del públic, pel president del comitè d'empresa, Joan Pujols. Més enllà de les "engaxades lògiques de qualsevol negociació", tots dos han destacat que el nou conveni significa una "modernització de la funció pública" i que "s'adequa al segle XXI".

L'anterior conveni datava de 2004 i contenia punts que havien quedat obsolets i fins i tot fora de la llei degut a canvis legislatius posteriors. "Això provocava indefensió tant als treballadors com a a l'administració a l'hora d'aplicar-los", ha explicat Clotet. "Hi havia punts que no podíem aplicar perquè ja no eren legals i que ens havien portat als tribunals perquè el treballador entenia que eren vigents perquè encara constaven al redactat", ha explicat la regidora, que ha afegit que tot plegat feia que la resolució dels conflictes fos "arbitrària, ja que depenia del criteri del jutjat que no sempre era igual".
 

El president del Comitè d'empresa, Joan Pujols, dirigint-se al ple. Foto: Pere Fontanals


Tot això s'ha procurat solucionar amb el nou redactat. "Per això també hem tingut un equip d'assessorament extern, que no ha negociat el conveni sinó que ens ha assessorat en aquesta part de no caure en contradiccions amb la legislació existent", ha explicat la regidora a pregunta del portaveu del PSC, Anjo Valentí.

"No ha estat fàcil la negociació, però s'ha fet un esforç que cal valorar", ha apuntat Pujols en la seva intervenció. "Calia treure o modificar punts que eren fora de la llei, regular permisos i hores extres, estipular els complements de productivitat i, sobretot, adaptar-nos als nous temps amb mesures de conciliació de la vida familiar i laboral, i estipular el marc de desenvolupament del reglament per fer teletreball". "És el millor text que podem tenir actualment", ha conclòs.

Tots els grups del ple han votat a favor del nou conveni col·lectiu.