El rol del les TIC en la qualitat de vida i l'autonomia personal

Es porta a terme el proper 17 de novembre

Publicat el 11 de novembre de 2009 a les 17:18
La Fundació TicSalut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Institut de Promoció i Innovació en l’Atenció a la Dependència (INAD) us conviden a la Jornada d'Innovació i Difusió d'Experiències "El rol de les TICs en la qualitat de vida i l'autonomia personal", que es durà a terme el proper 17 de novembre a la Fundació Sociosanitària de Manresa, a la Sala Gòtica de l’Hospital Sant Andreu.

Objectius
La societat present i futura dels majors i de les persones amb dèficit d’autonomia presenta necessitats diferents, complexes i creixents per poder optar a una millor qualitat de vida. En aquest context, la recerca i la innovació tenen un rol preponderant en la creació de nous desenvolupaments TiCs, pel potencial econòmic i social que representa trobar noves aplicacions, productes i serveis que puguin donar resposta a les necessitats creixents, tant per resoldre la provisió de determinats serveis, com per oferir nous espais de desenvolupament personal i social.

La Jornada sobre "El rol de les TICs en la qualitat de vida i l'autonomia personal" vol esdevenir un nou espai per compartir coneixement, noves aplicacions i experiències, per generar noves idees i solucions i poder avançar en el desenvolupament del sector de les TICs.

A qui s’adreça
La jornada s'adreça a professionals sociosanitaris, sanitaris i dels serveis socials que treballen amb persones dependents; responsables de recerca i innovació, direccions de centres, empreses, entitats i administracions de serveis socials i de discapacitats, professionals i empreses d’aplicació de les TICs, docents i tot el públic interessat en el sector.

Programa
9.30 a 10 hores: Presentació de la Jornada:
  • Josep Camprubí i Duocastella. Alcalde deManresa
  • Toni Iruela Lopez. Gerent del CatSalut de Catalunya
  • Joan Cornet i Prat, President executiu del TicSalut
  • Manel Valls Martorell, Director de la Fundació Sociosanitària de Manresa
  • Mª Teresa Arbués Visús, directora de l’INAD.
10 a 11.30 hores: Panel I: Innovacions d’aplicacions de les TICs en la millora de la qualitat de vida en l’autonomia personal
  • Presenta: Sr. Luís Carlos Fernandez González. Centro de Innovación de Telefónica. Granada.
  • Sistemes tecnològics de suport per mantenir l’autonomia i seguretat a la llar.  Sr. Borja Romero Salord. B&J Adaptaciones.
  • Innovacions en la teleassistència i el telecuidado. Projecte Europeu CAALYX, C-AAL. Sr. Joan Cabestany Moncusí. UPC, Vilanova i la Geltrú.
  • Projectes per a la promoció de la autonomia personal en la mobilitat i en la atenció sociosanitària en el domicili. Luís Carlos Fernandez Gonzàlez. Centro de Innovación de Telefónica. Granada.
  • Model d’assistència personalitzada i recerca aplicada per una vida més independent. Sandra Millet. Centre de Vida Independent – CVI –
  • Atenció integrada als malats crònics: “Viure en salut a casa” Serveis de telemedecina i teleassistència avançats. Josep Roca Torrent. Servei de Pneumologia - ICT. Hospital Clínic de Barcelona.
  • Comunicació, informació i relacions socials. Projecte Europeu T-Seniority. Jaume Sanpera Izoart i Gaspar Tarrida Sugranyes. Eurona Telecom.
  • Servei Local de Teleassistència. Francesc Hernandez Torres. Servei d’Acció Social de la Diputació de Barcelona.
11.30 a 12 hores: Descans - Cafè

12 a 13.15 hores: Panel II: Nous estudis de TICs  i Serveis adreçats a persones i famílies en situació de pèrdua d’autonomia.
  • Presenta: Centre d’Innovació Tecnològica Microsoft. Albert Esplugas Mimó
  • Telerehabilitació cognitiva, cap a la monitorització eficaç i eficient de les intervencions neuropsicològiques. Lucia Zumárraga Astorgi, Departament d’Investigació de l’Institut Guttmann
  • Projecte “Cuidadors en xarxa” Joan Carles Castro Robles. Àrea de Salut i Dependència. I2Cat.
  • Teràpies de millora de l’autonomia amb les TICs. Projecte Europeu Mnemosyne. Joan Catena i Mir. Unitat de Demències de la Fundació Sociosanitària de Manresa.
  • Continuïtat assistencial i serveis integrats: La Història Clínica Única, aplicació i resultats.  Fèlix Badia i Pujol. Divisió d’Atenció a l’usuari i Sistemes d’informació i Director d’Atenció Primària. Fundació Althaia.
  • Pobles digitals i serveis a les persones dependents: Callús primer poble digital. Josep Maria Ginesta Boixadera. Ajuntament de Callús.
  • “Interfícies naturals i llur aplicació en l’entorn sanitari i de serveis d’atenció a la dependència”. Josep Vilalta Torres. Microsoft Innovation Center.
13.15 a 13.30 hores: Discussió i aportacions
13.30 a 14.15 hores: Conferència de clausura:Aplicació de les TICs a la millora dels pacients amb demències.Miquel Aguilar i Barberà. Servei de Neurologia. Hospital Universitari Mútua de Terrassa.
 
La sessió és gratuïta. Inscripcions obertes a través de l'enllaç. Més informació al telèfon 93 875 73 48o mitjançant el correu spuigdellivol@fub.edu.