Formatges Muntanyola ha obtingut aquest divendres un nou reconeixement com a segon millor projecte d'elaboració artesanal al Talento del Queso a Astúries. La formatgeria d'Ampans ha arribat a la final que s'ha celebrat a Oviedo, on ha competit amb cinc projectes més d'autor de l'estat espanyol, entre els quals dos d'Astúries, Toledo, Cadis i Hosca.
Aquest concurs està organitzat per l'Instituto del Queso i l'Ajuntament d'Oviedo, amb l'objectiu de seleccionar i reconèixer els millors projectes formatgers de l'estat i fer visible el paper dels professionals del sector, així com la superació dels reptes tecnològics per assolir el mercat amb el producte desitjat. El jurat ha valorat la qualitat dels formatges, l'elaboració artesanal i el projecte d'inclusió laboral de persones amb discapacitat que promou Formatges Muntanyola, i el seu paper en la co-creació d'un nou escenari en l'agroalimentació del futur.
Els sis projectes seleccionats al llarg d'aquestes setmanes i que han arribat a la final, han disposat de deu minuts per exposar el projecte formatger, avaluat per un jurat d'experts. Amb aquest nou guardó, Formatges Muntanyola ja compta amb un important palmarès amb premis als principals certàmens internacionals, estatals i nacionals, entre els quals World Cheese Award, Lactium (Vic), Concours International (Lyon), Gourmet Quesos (Madrid), i ara Talento del Queso (Oviedo).
Formatges Muntanyola elabora varietats de formatge artesà amb quatre varietats de llet: cabra (de ramat propi), búfala, vaca i ovella, des de la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, on la fundació Ampans hi desenvolupa un projecte sociolaboral que dona feina i acompanyament a persones amb discapacitat intel·lectual. Un equip de dotze persones treballen actualment a la formatgeria d'Ampans, majoritàriament amb discapacitat.
Els Formatges Muntanyola es poden trobar a botigues especialitzades, grans superfícies i els punts de venda propis de l'entitat: botiga online i establiments comercials com el Garden (Santpedor) o els supermercats Caprabo de la fundació Ampans (Manresa).
Formatges Muntanyola, segon millor formatge d'autor al certamen Talento del Queso
La formatgeria d'Ampans ha arribat a la final que s'ha celebrat a Oviedo
ARA A PORTADA
-
Manresa redefineix la ZBE: molt més petita i sense activació fins com a mínim el 2028 Pere Fontanals
-
Manresa guanya 282 arbres nous aquest hivern i supera les 1.200 plantacions en tres anys Pere Fontanals
-
-
Rull inaugura la reforma del Consell Comarcal del Bages en un acte amb gran representació institucional Pere Fontanals
-
Publicat el 21 de maig de 2023 a les 16:17
Et pot interessar
-
Economia i Empresa Bernat Ladrón de Guevara, reelegit president d'una Associació d'Empresaris de Bufalvent especialment engrescada
-
Economia i Empresa El Kursaal posarà a la venda els espectacles de Festa Major aquest dijous a preus reduïts
-
Economia i Empresa Caixabank ajuda a pagar un tamisador a la Fundació Cardona Històrica per impulsar la comercialització de la sal
-
Economia i Empresa 38 empreses turístiques del Bages, reconegudes per la seva gestió sostenible
-
Economia i Empresa Laura Galobart guanya el 32è Premi Protagonistes del Demà del Rotary
-
Economia i Empresa UManresa estrena la Clínica Odontològica, que el curs que ve acollirà els primers cursos d'especialització