Formatges Muntanyola, de la Fundació Ampans, ha estat novament premiat amb una medalla d'or pel Bufalet, formatge curat elaborat amb llet de búfala, en aquesta ocasió al Concurs Internacional de Lió de formatges i productes làctics, on hi han participat prop de 1.300 mostres de formatges.
El Bufalet de Muntanyola ha obtingut la medalla d'or en la categoria de formatges de llet de búfala, l'únic de Catalunya i l'Estat que s'ha endut aquest reconeixement. La resta de premiats amb l'or en aquesta categoria, han estat de formatgeries italianes, un país referent en l'elaboració d'aquest tipus de formatge.
El Bufalet és un formatge curat elaborat de forma artesanal amb llet de búfala, amb una maduració de dos a quatre mesos. Amb un intens aroma, de textura cremosa i fonedís en boca, el curat de búfala no conté lactosa. La llet de búfala té un nivell molt baix de lactosa que, a més, desapareix en el procés de coagulació de la llet i durant el període de maduració, i així es converteix en una gran elecció per a persones amb intoleràncies o al·lèrgies a la lactosa.
Lió, famosa per ser la capital dels sentits i del gust, acull aquest important concurs que es va convocar per primera vegada el 2015, amb la competició dels millors vins del món, la millor selecció de begudes espirituoses i cerveses del món, i des de l'any 2019 la selecció dels millors formatges i productes làctics internacionals.
El Concurs Internacional de Lió convoca 300 categories de formatges i productes làctics, on hi concursen formatges de les varietats de vaca, cabra, ovella i búfala, així com mantegues, iogurts, llets i cremes d'arreu del món. Aquest any, amb una participació rècord de prop de 1.300 mostres de formatges, s'han lliurat 387 medalles i 14 trofeus als millors formatges de cada país. És la primera vegada que Formatges Muntanyola s'hi ha presentat.
El formatge curat de búfala de Formatges Muntanyola ha estat anteriorment premiat als World Cheese Awards amb la medalla de Plata.
Formatges Muntanyola elabora 13 referències de formatge artesà amb 4 varietats de llet: cabra, búfala, vaca i ovella a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, i forma part del projecte social de la Fundació Ampans.
Formatges Muntanyola s'emporta una medalla d'or al concurs internacional de Lió
El "Bufalet" és un formatge curat elaborat de forma artesanal amb llet de búfala, amb una maduració de dos a quatre mesos
ARA A PORTADA
-
Osona, Alt Penedès i Bages, les que més recursos han sol·licitat per millorar la transparència local Redacció
-
Ona Bonet afronta a Polònia el repte més gran de la seva carrera amb les millors del món Pere Fontanals
-
Publiquen els resultats del sorteig per gaudir dels actes de la Festa Major des de balcons municipals Redacció
-
-
Aigües Manresa destina més de 2,7 milions d'euros a millorar la xarxa i les infraestructures Pere Fontanals
Publicat el 01 de desembre de 2022 a les 16:16
Actualitzat el 01 de desembre de 2022 a les 16:28
Et pot interessar
-
Economia i Empresa Bernat Ladrón de Guevara, reelegit president d'una Associació d'Empresaris de Bufalvent especialment engrescada
-
Economia i Empresa El Kursaal posarà a la venda els espectacles de Festa Major aquest dijous a preus reduïts
-
Economia i Empresa Caixabank ajuda a pagar un tamisador a la Fundació Cardona Històrica per impulsar la comercialització de la sal
-
Economia i Empresa 38 empreses turístiques del Bages, reconegudes per la seva gestió sostenible
-
Economia i Empresa Laura Galobart guanya el 32è Premi Protagonistes del Demà del Rotary
-
Economia i Empresa UManresa estrena la Clínica Odontològica, que el curs que ve acollirà els primers cursos d'especialització