Un moment del seminari sobre vivers d'empresa. Foto: AjM
Una vuitantena de persones van assistir al seminari internacional sobre vivers d'empresa que es va celebrar aquest dijous a les instal·lacions del Centre de Desenvolupament Empresarial de Manresa (CEDEM), al Palau Firal. El seminari va estar organitzat per l'Ajuntament de Manresa i la Diputació de Barcelona en el marc del projecte FEDER Catalunya 2007-2013 i una trobada de la xarxa Eurotowns, que actualment presideix la capital del Bages.
L'objectiu de la jornada era realitzar una reflexió sobre les polítiques públiques actuals de foment de l'emprenedoria i la creació d'empreses posant especial atenció als vivers-incubadores d'empreses, alhora que intercanviar experiències de bones pràctiques de diferents ciutats de Catalunya i d'altres països de la Unió Europea.
La primera part de la jornada es va centrar en l'intercanvi de bones pràctiques. Les ciutats de Gavlë i Varberg de Suècia, que formen part de la Xarxa Eurotowns, van presentar els seus models d'incubadora: Movexum (Gavlë) i l'Alexanderson Institute de Varberg.
Quant a la província de Barcelona, es van presentar el Tecnocampus Mataró-Maresme, l'experiència de Barcelona Activa i el nou viver-incubadora del CEDEM de l'Ajuntament de Manresa.
Els principals aspectes a destacar de les diferents exposicions sobre les incubadores i la seva gestió van ser: la importància de l'equip tècnic i de fomentar la internacionalització, la comunicació i publicitat; el treball en xarxa i els espais comuns de trobada per fomentar aquesta interrelació; tractar la innovació de les possibles empreses que s'hi instal·lin en un sentit ampli; tenir en compte l'experiència d'empresaris consolidats per a tutoritzar nous projectes, i la vinculació amb la universitat.
Durant la segona part de la jornada es va propiciar un debat entre els assistents que va versar sobre diferents aspectes relacionats amb els vivers-incubadores: l'estratègia que hi ha al darrere, el catàleg de serveis que ha de tenir una incubadora, la manera de construir els vivers i la manera de com comercialitzar-los i gestionar-los.
Al llarg de la jornada es va aprofitar per fer una visita a les noves instal·lacions del CEDEM i el seu viver-incubadora.
A partir del moment actual, i vist l'èxit de la convocatòria, des de la Diputació de Barcelona es vol iniciar un cicle de debats sobre temes concrets que facin referència als vivers-incubadora i visites organitzades per conèixer in situ alguns models concrets.
La trobada de la xarxa Eurotowns continua aquest divendres amb una reunió del consell executiu.
Recordem que Eurotowns va ser creada el 1991 amb l'objectiu de facilitar els intercanvis d'experiències entre ciutats i fer possible el treball de temes i problemàtiques comuns amb una aproximació europea. Actualment, 21 ciutats europees d'entre 50.000 i 250.000 habitants formen part de la xarxa Eurotowns. Es tracta de: Eskilstuna, Covilhâ, Gävle, Girona, Hasselt, Jerez de la Frontera, Jyväskylä, Kavala, Kortrijk, Leeuwarden, Manresa, Mikkeli, Mölndal, Règgio Nell Emilia, Sabadell, Schiedam, Sindelfingen, Sundsvall, Ulm, Varberg i Vigo.
Intercanviant experiències sobre vivers d'empresa
Amb Mataró, Barcelona, Gavlë i Varberg
Ara a portada
-
Cultura i Mitjans Les Caramelles de Súria, guardonades en els Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral Redacció
-
Economia Grup Llobet s'alia amb Transgourmet Ibérica per fer més competitives les seves botigues Redacció
-
Societat Crida manresana per trobar fotografies relacionades amb la Via de Sant Ignasi i les Escodines Redacció
-
-
Publicat el 06 de maig de 2011 a les 16:19
Et pot interessar
-
Economia i Empresa Bernat Ladrón de Guevara, reelegit president d'una Associació d'Empresaris de Bufalvent especialment engrescada
-
Economia i Empresa El Kursaal posarà a la venda els espectacles de Festa Major aquest dijous a preus reduïts
-
Economia i Empresa Caixabank ajuda a pagar un tamisador a la Fundació Cardona Històrica per impulsar la comercialització de la sal
-
Economia i Empresa 38 empreses turístiques del Bages, reconegudes per la seva gestió sostenible