La restauració creix a Manresa tot i la crisi amb l’obertura de prop de 40 establiments en 20 mesos

En el que portem de 2009 ja s’han demanat més llicències per obrir nous establiments que en tot el 2008

Publicat el 30 de setembre de 2009 a les 14:18
Des de principis del 2008 s’han obert a Manresa prop de quaranta establiments de restauració, entre els que s’inclouen bars, cafeteries, restaurants, etc. Segons el Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages, el ritme d’obertura de nous establiments no ha patit els efectes de la crisi ja que, en el que portem d’any, ja s’ha superat el nombre de llicències de tot el 2008. D’aquestes, algunes es corresponen a ampliacions d’establiments que ja estan en marxa, tot i que la gran majoria són per a negocis de nova creació.

Durant el 2009 s’han obert a Manresa 8 bars-restaurant, 7 bars i 1 bar-cafeteria. Una tendència a l’alça, que es confirma amb l’obertura de 4 nous locals, són els establiments dedicats a la venda de productes amb un espai per a la degustació. D’aquests, l’any passat també se’n van obrir 4, la majoria dedicats a la venda de pa i pastisseria, però també n’hi ha que se centren en altres productes com vins o productes ‘delicatessen’. Entre els establiments oberts l’any 2008 predominen els bars, bars-restaurant i cafeteries, tot i que n’hi ha 4 que són únicament restaurant (d’aquests, el 2009 no se n’ha comptabilitzat cap), un hotel i una sala de festes. Per zones, els nous locals s’han repartit per tota la ciutat, amb una especial atenció al nucli antic i a zones de nova urbanització com les Bases o l’Avinguda dels Dolors.

Segons el Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages, aquestes dades posen de manifest la bona salut de què gaudeix el sector de la restauració a Manresa tot i el moment de dificultat econòmica. Des del Gremi s’assenyala que aquest increment de negocis no ha anat acompanyat del tancament de locals ja existents, per la qual cosa es conclou que l’oferta en el seu conjunt experimenta un creixement important.