L'Ajuntament de Sant Fruitós impulsa la tercera edició del seu pressupost participatiu

Les propostes es poden presentar del 29 de març al 30 d'abril

Ajuntament de Sant Fruitós de Bages
Ajuntament de Sant Fruitós de Bages | AjSFB
Redacció
22 de març del 2023
Actualitzat a les 9:12h
Els veïns de Sant Fruitós de Bages poden decidir quines inversions o actuacions es realitzaran al municipi en el marc de la tercera edició del pressupost participatiu. L'Ajuntament posa en marxa aquest mes de març, per tercer any consecutiu, aquest projecte de participació i implicació ciutadana destinant-hi una partida de 85.000 euros.

El procés arrancarà el proper dimecres 29 de març amb l'obertura del període per a poder presentar propostes per part de tota la ciutadania, major de setze anys, i de les entitats locals. Els projectes es poden presentar fins al dia 30 d'abril.

Les propostes es poden entregar telemàticament a través d'una instància genèrica, o presencialment a l'Ajuntament. En el moment de registrar la iniciativa cal adjuntar:
  • Formulari de la proposta (descarregable a www.santfruitos.cat i disponible a l'Ajuntament)
  • Memòria descriptiva de l'actuació: descripció de la proposta, ubicació, necessitat a cobrir i pressupost de l'actuació.
Les propostes presentades han de ser actuacions d'inversió o d'actuació puntual que suposin una millora per al municipi i que s'adeqüin a la normativa vigent.

Un cop recollides totes les propostes, l'equip tècnic municipal valorarà la viabilitat de cadascun dels projectes i el dia 2 de juny s'informarà públicament totes les propostes finalistes.

Del 3 al 25 de juny serà quan tots els santfruitosencs, majors de setze anys, podran votar entre una i dues propostes d'entre totes les presentades. La votació es realitzarà de forma telemàtica i també s'habilitaran les oficines de l'Ajuntament per a l'assistència de qui ho necessiti.

En el marc de la Festa Major d'Estiu, es presentarà públicament la proposta o propostes guanyadores d'aquesta edició. S'executaran les propostes per ordre de votació, fins a exhaurir el pressupost de 85.000 euros.

Es pot trobar tota la informació i documentació del pressupost participatiu 2023 a aquest enllaç.