Paidos organitza una conferència sobre l'evolució de l'educació des de Google

Publicat el 04 de març de 2016 a les 18:07
Actualitzat el 04 de març de 2016 a les 18:14
L'Escola Paidos va organitzar una conferència col·loqui a càrrec de Marc Sanz, responsable de Google per al Sud d'Europa, sobre l'educació del futur i va presentar el projecte de Google, basat en la tecnologia i amb la idea que internet "no pertany a ningú".

Sanz va explicar que, actualment, entre d'altres coses, Google està treballant amb una filosofia que anomena X10 que investiga sobre els reptes que els joves es trobaran en un futur. Ho exemplifica amb el projecte en el que, a les llàgrimes, per mitjà d'una lent que anomenen Iris, es pot mesurar el nivell de glucosa i, en el cas de detectar problemes, el mateix dispositiu envia una trucada d'emergència. Es calcula que aquesta lent serà al mercat en tres o quatre anys.

Per Marc Sanz, introduir tecnologia a l'aula no és sinònim de motivació dels alumnes. Igual que la substitució dels llibres per tauletes no és sinònim d'aprenentatge innovador. Per motivar els alumnes i innovar a les aules hi ha d'haver un canvi en la manera en què s'introdueix la tecnologia als centres. Google està impulsant un sistema que pretén ser una eina segura, simple, ràpida i resolutiva per a totes les parts que formen part de l'educació, els alumnes, els docents i els pares. A més a més té la característica de ser en un entorn obert on Google té molt clar que els nens d'avui seran els inventors del futur i per tant els ofereix espais per a poder desenvolupar l'aprenentatge, la innovació i el coneixement.

La tecnologia avui no és una finalitat sinó un mitjà i d'acord amb això, estan reinventant els sistemes operatius, com el ChromeBooks, navegador integrat amb una finestra transparent per a utilitzar a nivell pedagògic i fet per transmetre coneixement.

Actualment, la informació està a tot arreu i el més important és com s'utilitza, com es prenen les decisions i com se solucionen els problemes.

L'Escola Paidos des de fa molts anys està apostant per l'ús de la tecnologia a l'aula com a una eina més en l'aprenentatge dels alumnes. L'escola és membre del patronat de la Fundació Tr@ms, entitat que agrupa escoles sensibilitzades a convertir la innovació com a element identitari del centre. Actualment la fundació agrupa a 21 escoles amb més de 1.200 docents i més de 17.000 alumnes. Des de l'any 2000 s'han aconseguit nivells d'implementació de les tecnologies a les aules gràcies a la suma d'esforços entre escoles.