El reconegut enginyer Joan Torres i Carol, que ha ostentat infinitat de càrrecs relacionats amb la mobilitat i el transport a Catalunya, serà el ponent de la propera jornada sobre nova mobilitat de la Fundació Montepio. La seva conferència tindrà lloc el dijous 23 de maig, a les 7 de la tarda, a la Sala d'actes del Montepio (C/ Bilbao, 20 de Manresa). La intervenció de Torres se centrarà en la planificació i la gestió urbanística dels diferents mitjans de transport que ha d'entomar nous reptes i canvis en la demanda, com la segregació residencial o el creixement demogràfic, i que és un factor clau per al desenvolupament social, econòmic i polític.
Joan Torres
Joan Torres i Carol és enginyer industrial, amb una llarga experiència en càrrecs relacionats amb la mobilitat i els transports. Actualment és membre del consell d'administració de Renfe Mercaderies i ha estat, entre d'altres, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya, de l'Entitat Metropolitana del Transport, del Ferrocarril Metropolità de Barcelona, de Transports de Barcelona i de l'Institut Metropolità del Taxi. També va ser tinent d'alcalde de l'àmbit de la Via Pública a l'Ajuntament de Barcelona, coordinador de la Fundació del RACC, conseller del Centre Integral de Mercaderies i Activitats Logístiques i de Transports Metropolitans de Barcelona, i docent a la UB i la UPF.
El cicle de mobilitat del Montepio
La Fundació Montepio és l'organitzadora del cicle Parlem de la nova mobilitat amb experts de primer nivell que es duen a terme periòdicament a la Catalunya Central. L'objectiu és escoltar professionals referents que fan propostes per avançar cap a unes ciutats de futur més sostenibles i més respectuoses amb les persones, i veure com es poden aplicar al nostre territori. Fins ara hi han participat Josep Acebillo, l'arquitecte de les Olimpíades 92; el reconegut enginyer Andreu Esquius; l'arquitecte, urbanista i investigador Vicente Guallart; Manel Larrosa, arquitecte i regidor d'Urbanisme de Sabadell entre 1979 i 1987; i Salvador Rueda, creador del concepte de les superilles. Tots ells són experts a nivell mundial, amb una llarga trajectòria, i han abordat l'urbanisme i la mobilitat des de diversos àmbits.