Sant Salvador de Guardiola aprova ordenances fiscals i pressupost de 2017

El ple de l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola va aprovar pressupost i ordenances fiscals
El ple de l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola va aprovar pressupost i ordenances fiscals | AjSSG
Redacció
28 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 10:01h
L'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ha aprovat aquest dijous 27 d'octubre un pressupost de 3,8 milions d'euros per a l'any 2017, el que suposa un augment del 5,7% respecte l'exercici del 2016. Les línies mestres per al proper any mantenen la vocació social del pressupost alhora que reflecteixen el compromís amb l'estabilitat pressupostària i la sostenibilitat financera. Així, el capítol 4 (transferències corrents, on s'inclou l'ajuda a les famílies o el banc d'aliments) experimentarà un increment global del 14% respecte l'anterior exercici.

El pressupost contempla també 287.000 euros previstos per a un total de nou actuacions d'obres i manteniment de la via pública i equipaments municipals. Destaquen els 90.000 euros que es destinaran a l'arranjament de carrers i camins o els 25.000 euros que serviran per les millores en el servei de l'enllumenat. Les actuacions a l'espai públic i l'habilitació de la futura via verda comptaran amb 55.000 euros. 

Completen aquest capítol els 20.000 previstos per a l'adequació de l'edifici de La Sala, l'escullera de la Plaça 11 de Setembre (35.000 euros) i altres inversions menors en mobiliari, millores a l'entorn del camp de futbol i arranjaments en edificis públics.

Millores al polígon industrial de Salelles

Els comptes per al 2017 inclouen també partides especifiques per la millora dels serveis al polígon de Salelles, que després de l'austeritat dels últims anys, aquest proper exercici veurà satisfeta la llargament reivindicada arribada de la fibra òptica. D'altra banda es preveu la instal.lació de més càmeres de videovigilància per continuar garantint la seguretat en aquesta zona.

El pressupost d'ingressos augmenta aproximadament un 4% respecte el 2016 tot i la congelació dels impostos (com l'IBI), taxes i preus públics que contemplen les ordenances fiscals, aprovades també a la mateixa sessió plenària extraordinària. Sant Salvador de Guardiola manté el criteri de congelació dels darrers anys amb la incorporació de rebaixes i bonificacions en diversos àmbits. La xifra d'ingressos es calcula tenint en compte els drets que es preveuen liquidar en l'exercici actual i en una lleugera recaptació a l'alça en la taxa de clavegueram.

Les ordenances fiscals mantenen la bonificació de la taxa d'escombraries, amb un 20% de descompte sobre la taxa anual si s'acrediten sis usos de la deixalleria o recollida a domicili de voluminosos i/o fracció vegetal. Com a novetat d'enguany, els sis usos podran acreditar-se a qualsevol de les deixalleries mancomunades amb el Consorci per la Gestió del Residus del Bages, com per exemple la de Manresa.

Les ordenances fiscals s'han aprovat amb els vots favorables dels grups de CiU, ERC i Fent Feina, i l'abstenció de Despertem! La CUP hi ha votat en contra.

El pressupost ha comptat únicament amb els vots favorables de l'equip de govern (CiU). El regidor de Despertem! s'ha abstingut, mentre que ERC, CUP i Fent Feina hi han votat en contra.