El formatge Blau de búfala Muntanyola, que Ampans elabora a la seva formatgeria de la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, ha estat considerat el millor formatge artesanal de la seva categoria en el certamen de formatges d'autor més important que es fa a l'estat espanyol, el Gourmet Quesos que aquest dijous es tanca a Ifema (Madrid).
El jurat ha considerat el Blau de búfala Muntanyola mereixedor del Primer Premi de formatges blaus. Es dóna el cas que aquest formatge ha estat premiat dues vegades en poc més de 15 dies, ja que també va ser Medalla d'Or al Fira Làctium 2016 de Vic, un premi que reconeix la categoria de millor formatge artesà de Catalunya.
Formatges Muntanyola elabora varietats exquisides de formatge artesà amb quatre varietats de llet: cabra (amb ramat propi), búfala, vaca i ovella, des de la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, on Ampans hi desenvolupa un projecte agroramader i social que dóna feina i acolliment a persones amb discapacitat intel·lectual. Quinze persones treballen actualment a la formatgeria que Ampans va posar en marxa a finals de l'any passat.
Ampans elabora el Blau de búfala amb llet d'una granja de búfales procedent de l'Empordà, té un alt contingut en calci, magnesi i fòsfor, i un alt valor energètic. El seu interior és de color blanquinós amb petits foradets blaus per on circula l'oxigen que fa que es desenvolupi el fong blau.
Gourmet Quesos i Fira Làctium de Vic han situat el Blau de Muntanyola com el millor formatge blau artesanal a nivell estatal i català.
Els formatges Muntanyola es poden trobar a diverses xarcuteries i botigues especialitzades, als Bonpreu Esclat i als punts de venda propis d'Ampans (Garden i Canonge).
Un formatge elaborat per Ampans, considerat el millor de la seva categoria a tot l'estat
El formatge Blau de Búfala Muntanyola que es fa a la finca Urpina ha estat premiat com el millor formatge blau al Gourmet Quesos de Madrid i també va ser escollit medalla d'or com el millor de la seva categoria al Fira Làctium de Vic
ARA A PORTADA
-
-
L'abat de Montserrat: «Rebem amb joia l'elecció de Lleó XIV, és un perfil de certa independència» Redacció
-
Sor Lucía Caram sobre Lleó XIV: «És un moment d'esperança. Té una visió molt clara de la realitat eclesial i mundial» Redacció
-
Sonen de joia les campanes de l'Abadia de Montserrat després de la fumata blanca del Vaticà Redacció
-
Publicat el 07 d’abril de 2016 a les 21:28
Actualitzat el 07 d’abril de 2016 a les 21:35
Et pot interessar
-
Economia i Empresa Bernat Ladrón de Guevara, reelegit president d'una Associació d'Empresaris de Bufalvent especialment engrescada
-
Economia i Empresa El Kursaal posarà a la venda els espectacles de Festa Major aquest dijous a preus reduïts
-
Economia i Empresa Caixabank ajuda a pagar un tamisador a la Fundació Cardona Històrica per impulsar la comercialització de la sal
-
Economia i Empresa 38 empreses turístiques del Bages, reconegudes per la seva gestió sostenible