ERC Sant Fruitós fa pública la proposta de conveni de finançament de la rotonda de Santa Anna

Responent les exigències de l'alcalde, demostren que l'Ajuntament només hauria de pagar el 25% de la rotonda

Àdria Mazcuñan, cap d'ERC a Sant Fruitós de Bages
Àdria Mazcuñan, cap d'ERC a Sant Fruitós de Bages | Arxiu
Redacció
31 de maig del 2024
Actualitzat a les 10:18h

El debat iniciat entre el govern de Sant Fruitós de Bages de Gent fem Poble i ERC, actualment a l'oposició, al voltant de la construcció de la nova rotonda al polígon de Santa Anna, sembla haver arribat al punt final. L'actual consistori ha signat un conveni segonhs el qual l'Ajuntament ha d'assumir el 50% del cost de les obres, mentre que els republicans avisaven que la proposta que havien signat amb la Generalitat quan ells eren al govern rebaixava el percentatge que havia d'assumir el municipi al 25%. L'alcalde Batanés va posar en dubte aquest extrem, i ara ERC fa pública la documentació que ho demostra.

El mes d'abril, ERC va denunciar que el govern municipal malgasta diners públics a la rotonda del polígon industrial Santa Anna, perquè vol pagar el 50% del seu cost en comptes pagar-ne el 25%, que és el que tenia previst pagar el govern municipal anterior liderat pels republicans. 

Després d'aquesta afirmació, mitjançant un ofici d'alcaldia recent, l'alcalde Joan Carles Batanés va requerir a la regidora Àdria Mazcuñan i al regidor Matías Moya que lliuressin a l'Ajuntament, en el termini de tres dies, l'"acord amb la Generalitat de Catalunya segons el qual el finançament de la rotonda d'accés al polígon industrial Santa Anna a través del carrer Sakura, es realitzaria amb un esquema de pagament 50-25-25, on l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages contribuiria amb el 25%".

Davant d'aquesta demanda, el grup municipal d'ERC ha fet pública la proposta de conveni que contempla el pagament de les obres segons la distribució de Generalitat 50%, Ajuntament 25% i propietaris 25%, però aclareix que "mai no hem parlat d'acord, sinó de proposta d'acord".