Joan Carles Batanés recupera l'alcaldia de Sant Fruitós

El nou equip de govern el formen nou regidors de la candidatura de Gent fent Poble governant en majoria absoluta

Joan Carles Batanés, amb la vara d'alcalde de Sant Fruitós de Bages
Joan Carles Batanés, amb la vara d'alcalde de Sant Fruitós de Bages | AjSFB
Redacció
17 de juny del 2023
Actualitzat el 19 de juny a les 10:27h
Joan Carles Batanés Subirana ha pres aquest dissabte la vara d'alcalde de Sant Fruitós de Bages per quart mandat, tot i que en el darrer va ser tallat per una moció de censura que va rebre d'ERC, Junts i PSC.

Els vuit regidors, a banda de l'alcalde, de l'agrupació d'electors Gent fent Poble, que conformaran el nou equip de govern municipal i que han pres possessió del càrrec aquest dissabte són Carme Cruz Sánchez, Xavier Racero Esquius, Núria Clarella Amenedo, Ingrid Bonells Casau, Albert Planas Feixó, Xavier Navarro Torner, Firdaous Belouafi Naieb i Mònica Cruz Franch.

Els regidors que han pres possessió del càrrec i que conformaran l'oposició són Àdria Mazcuñan i Claret i Matías Moya i Membrive per ERC, Xus Domene Pérez per Som Sant Fruitós i Felip Echarri per Junts per Sant Fruitós.

Firdaous Belouafi i Xavier Navarro han presidit la mesa d'edat com a regidora més jove i regidor més gran del plenari. Ambdós regidors, juntament amb Albert Planas, Xus Domenec i Matías Moya s'estrenen com a regidors del consistori. Repeteixen Carme Cruz, Xavier Racero, Núria Clarella, Ingrid Bonells i Mònica Cruz, qui ja havien format part del govern municipal en anteriors mandats i Àdria Mazcuñán i Felip Echarri qui passen de l'equip de govern a l'oposició.

Al final de la sessió s’ha signat el cartipàs d’alcaldia on queden distribuïdes les diferents àrees de govern i responsabilitats i així s’ha donat el tret de sortida al mandat 2023-2027

La sessió constitutiva de la nova corporació municipal s'ha celebrat a la sala de plens de l'Ajuntament i amb el seguiment d’un nombrós grup de veïns que han volgut seguir la sessió des de les portes del consistori. Al finalitzar la sessió, el nou govern municipal ha sortit al balcó del consistori a saludar a les persones que esperaven a l’exterior de l’ajuntament. L'Ajuntament també ha habilitat el Teatre Casal Cultural per poder seguir en directe via streaming la sessió.