Junts reclama celeritat en la reducció dels temps d'atorgament de llicències d'obres a Manresa

"Mentre altres ciutats agilitzen els tràmits, a Manresa necessitem mesos per a fer un estudi per saber on som", lamenta Ramon Bacardit

El cap de Junts per Manresa, Ramon Bacardit, en una imatge d'arxiu
El cap de Junts per Manresa, Ramon Bacardit, en una imatge d'arxiu | Arxiu
Redacció
28 de juny del 2024

Junts recorda que gràcies a la seva insistència, aquest mes de maig el govern municipal va explicar que el temps mitjà per a l'atorgament de les llicències d'obres majors que se sol·liciten a l'Ajuntament de Manresa és de fins a 194 dies. El febrer anterior, l'Ajuntament havia anunciat un conveni amb els col·legis professionals destinat a agilitzar els tràmits per fer obres a Manresa, un conveni que establia un any per a la concreció dels termes de col·laboració entre els col·legis professionals, i que per tant, no es començarien a veure els fruits fins al cap de l'any, és a dir, fins al febrer del 2025.

Posant com a exemple que el nou govern de Sant Cugat ha aconseguit reduir el temps d'atorgament de 15 mesos a 70 dies en tan sols un any de govern, desfent-se de l'embut de llicències que hi havia, el president del grup municipal de Junts a Manresa, Ramon Bacardit, ha constatat que "mentre altres ciutats aborden aquesta problemàtica amb contundència, a Manresa el govern del tripartit necessita mesos per fer un estudi que ens porti a trobar una solució".

Bacardit destaca que a "Sant Cugat s'han reorganitzat processos interns de funcionament, aconseguint una reducció espectacular del temps d'atorgament, mentre que a Manresa signem convenis i protocols -que estan molt bé-, però que no haurien de ser motiu per demorar la posada en funcionament de millores internes". I és que l'impacte que té el temps d'atorgament de llicències sobre l'economia de la ciutat és "fortíssim", ja que està vinculat directament amb l'activitat de construcció i rehabilitació.

"Un Ajuntament que triga més de 6 mesos a atorgar una llicència d'obres està llençant un missatge de desinterès i desídia cap al sector de la construcció, de manera que les constructores i promotores perdin interès per construir i invertir a la ciutat, o escullin altres ciutats més interessants", ha raonat Bacardit. "A Manresa, sembla que això no els preocupa, i s'agafen el temps amb molta tranquil·litat", ha conclòs.

"No solucionar de forma contundent l'elevat temps mitjà per a l'atorgament de les llicències d'obres limita la construcció de nous espais, l'atracció d'empreses, la creació de noves oportunitats i la competitivitat de la nostra ciutat", apunta Bacardit. "Una vegada més, el tripartit demostra que no té el lideratge per abordar aquesta situació".

Han passat quatre mesos des de la signatura del protocol, arriba l'estiu, i "esperem que les paraules no siguin buides un cop més. Mentre altres ciutats avancen i solucionen el problema, Manresa està estancat en la mateixa situació", apunta Bacardit.