Llom de bacallà confitat amb bolets de temporada

La proposta del xef del Mas de La Sala pel mes d'octubre

Publicat el 05 d’octubre de 2022 a les 09:13
[h3]INGREDIENTS PER A 4 PERSONES[/h3][nointext]
4 unitats de llom de bacallà dessalat d'uns 250 grams cadascun
2,5 litres d'oli d'oliva verge extra Corbella
4 grills d'all
200 grams de bolets de temporada variats
Sal
Pebre negre en gra
Llorer

[h3]ELABORACIÓ[/h3]
1. Netegem els bolets amb un drap humit amb molt de compte: Si són petits els netegem sencers i si són grossos, a trossos.

2. Posem oli en una paella i hi deixem coure un gra d'all. Un cop enrossit, el retirem. Aprofitem el mateix oli (ara sense l'all) per a saltejar-hi els bolets prèviament salpebrats. Un cop cuits, els escorrem i els reservem (sense llençar l'oli de la paella!).

3. Deixem refredar l'oli on hem daurat l'all i on hem saltejat els bolets en una plata de forn una mica fonda. Un cop refredat l'oli, hi col·loquem els lloms de bacallà al damunt, bo i comprovant-ne el punt de sal. Com que la intenció és que els lloms quedin coberts d'oli, n'anirem afegint fins que ho aconseguim.

4. Posem el llorer, la resta de grills d'all i el pebre en gra repartits per la mateixa plata de forn on hi ha el bacallà amb l'oli.

5. Enfornem a 65º durant 30 minuts aproximadament (el cor dels lloms hauria d'arribar als 65º) i, un cop vegem que ja està cuit, escorrem el bacallà i l'emplatem acompanyat d'una mica de llorer i dels bolets que hem saltejat al començament.

[despiece][h4]#L'ApuntDelXef[/h4]
«El Bages és un territori súper privilegiat pel que fa als bolets, ja que a banda que en els boscos que ens envolten se'n fan (i molts!), som un punt de trobada obligatòria pels bolets berguedans i solsonins. I és que els dos eixos viaris que uneixen aquestes comarques amb l'àrea metropolitana, passen per Manresa. Tot un privilegi!»
[/despiece]